Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Σάμος
Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου:
ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
41 χρόνια μετά…
Η ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας από ΗΠΑ και ΕΕ βαθαίνει. Ιμπεριαλισμός και κεφάλαιο βυθίζουν το λαό και τη νεολαία της χώρας μας στην εξαθλίωση με τις πολιτικές της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, κατάργησης των λαϊκών κατακτήσεων σε παιδεία και περίθαλψη, συρρίκνωσης των συντάξεων, διόγκωσης της ανεργίας. Για να εμπεδωθεί αυτό το κλίμα χωρίς αντιδράσεις θωρακίζονται απέναντι στον «εχθρό λαό» με έντασης της φασιστικοποίησης κάθε έκφρασης της δημόσιας ζωής. Ετοιμάζουν νομοθετική κατάργηση των απεργιών και των διαδηλώσεων και συνολικά συνταγματική αναθεώρηση για να βάλουν στο γύψο τις λαϊκές ελευθερίες, αντιμετωπίζουν με άγρια καταστολή όποιο κίνημα αναπτύσσεται, ενεργοποιούν εισαγγελείς και δικαστικές αποφάσεις σε κάθε αγώνα που πάει να ξεσπάσει, ευνοούν την αποθράσυνση των φασιστοειδών.
Την ίδια στιγμή ΕΕ και ΔΝΤ κάνουν σαφές στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας ότι δεν θα δεχτούν καμία καθυστέρηση στην προαποφασισμένη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις. Ακόμη και την πολυδιαφημιζόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για διακανονισμό των χρεών των νοικοκυριών, τους εξανάγκασαν και την απέσυραν άρον-άρον αποδεικνύοντας πόσο βάθος έχει η εξάρτηση σε αυτή τη χώρα, αλλά και πόσο περιορισμένα μπορεί να είναι τα περιθώρια ελιγμών της εκάστοτε κυβέρνησης τη στιγμή που δεν αμφισβητεί αυτό το πλαίσιο της εξάρτησης.

Το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα αναζητά διέξοδο από την κρίση του στις πλάτες της εργατικής τάξης και των λαών, ιδιαίτερα των εξαρτημένων χωρών. Με την ένταση της εκμετάλλευσης, με το ξεζούμισμα του πλούτου κάθε χώρας, αλλά ακόμη χειρότερα με το ξαναμοίρασμα ολόκληρων περιοχών για τον έλεγχο της ενέργειας, των αγορών και σε τελική ανάλυση στο πλασάρισμα του κάθε ιμπεριαλιστή σε καλύτερη θέση. Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ουκρανία βρίσκονται αυτή την περίοδο στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των ιμπεριαλιστών, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές. Ο στόχος της παγκόσμιας κυριαρχίας περνά άλλωστε μέσα από το διαμελισμό χωρών και λαών. Μέσα στη δίνη αυτών των κινδύνων που φέρνουν οι αμερικανονατοϊκοί φονιάδες στην περιοχή βρίσκεται ο λαός και η χώρα μας.
Σε αυτό το φόντο είναι αναγκαίο ο λαός και η νεολαία της χώρας μας να σταθούν στα πόδια τους. Να κοντραριστούμε αποφασιστικά με το κλίμα της ηττοπάθειας και της αδράνειας που η επίσημη αριστερά έχει προκαλέσει με τις πολιτικές τις επιλογές. Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας είναι αυτός της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης. Είναι ο αγώνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, αγώνας για ψωμί-δουλειά- ελευθερία-ανεξαρτησία. Κόντρα στις αυταπάτες για σωτήρες που θα έρθουν μέσα από την κάλπη. Το κόκκινο νήμα που συνδέει την εξέγερση του ’73 με το σήμερα είναι η λαϊκή οργάνωση και η πάλη, η εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού και της νεολαίας. 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Κυριακή 16/11, στις 6:00 μ.μ.,Πανεπιστήμιο (πρώην Εμπορική Σχολή)

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Δευτέρα 17/11, στις 6:00 μ.μ. στην πλατεία Καρλοβάσου

  • ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΕΕ –ΝΑΤΟ - ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ