Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα -Απεργία!

Από το πρωί μέλη του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, μαζί με συναγωνιστές από πολιτικές οργανώσεις, περιφρούρησαν το κέντρο της πόλης μπλοκάροντας τα καταστήματα που ήθελα να ανοίξουν την ημέρα ης απεργίας καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην πορεία που είχε καλεστεί μπροστά από το Ε.Κ.Π. στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Όλγας).
Παρά την συνεχή βροχόπτωση τα σωματεία κατέβηκαν με τα πανό τους στο δρόμο και πλήθος κόσμου συμμετείχε σε μια μαζικότατη πορεία στο κέντρο της πόλης.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι με εκκίνηση από το Παράρτημα ενώθηκαν με τα μπλοκ των εργαζομένων και πορεύτηκαν μαζί. Στο πανό των φ.σ. χώρεσαν το Χημικό, Γεωλογικό, Φυσικό, Βιολογικό, Μηχ/Μηχ, Χημ/Μηχ, και η Φαρμακευτική, αλλά οι συνελεύσεις των Ηλεκτρολόγων και των Θεατρικών σπουδών δεν είχαν θέση σε αυτό, παρόλο που είναι οι μοναδικές σχολές στην Πάτρα που εδώ και εβδομάδες είναι σε κατάληψη, μάλλον ήταν που το Δ.Σ.(!) της Επιστήμης Υλικών είχε πιο σημαντική θέση σε αυτό το πανό. Παρά τις αντιδράσεις των Αγωνιστικών Κινήσεων η απάντηση που δόθηκε ήταν να πάρουν ένα πινέλο και να στριμωχτούν και αυτές οι σχολές στη σειρά.
Την ώρα που εκπρόσωπος του Ε.Κ. Πάτρας ανέβηκε στο βήμα για χαιρετισμό οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία απαξιώνοντας την ηγεσία του συμβιβασμένου ΠΑΣΚίτικου συνδικαλισμού. Στα εργοστάσια Amstel και ΕΛΠΑΚ που «εργάζονται» πρόεδρος και αντιπρόεδρος του εργατικού κέντρου οι εργαζόμενοι δεν απήργησαν μιας και δεν έγινε ούτε προετοιμασία ούτε περιφρούρηση τις απεργίας. Να τελικά ποιος είναι ο ρόλος των συγκεκριμένων εργατοπατέρων τις ΠΑΣΚΕ.
Με προκηρύξεις συναγωνιστές της Λαϊκής Αντίστασης έκαναν παρέμβαση στους εργαζομένους και στη νεολαία αναδεικνύοντας την απάτη της εκλογικής αναμονής και την προοπτική της οργάνωσης του λαού και των αγώνων των εργαζομένων. Στηρίζοντας με τις δυνάμεις της την απεργία, την περιφρούρηση αυτής στο κέντρο της πόλης και με πανό και συνθήματα ενάντια στις πολιτικές που ρημάζουν κατέβηκε στο δρόμο.