Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ανταπόκριση για την πορεία του Πολυτεχνείου από τη Σάμο

Από συμμετοχή της νεολαίας, φοιτητικής και εργαζόμενης κυρίως, χαρακτηρίστηκε ο φετινός γιορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΛΑ-ΑΑΣ την Κυριακή 16/11 στο Πανεπιστήμιο συμμετείχαν 20 άτομα, κυρίως νεολαίοι. Έγινε μια πλούσια συζήτηση γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις, το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, το νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας, την ένταση της φασιστικοποίησης. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην ανάδειξη του δρόμου της λαϊκής πάλης απέναντι στην πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ- κυβέρνησης και στον αγώνα για ψωμί-δουλειά-ανεξαρτησία ως την μόνη πραγματική προοπτική για το λαό, κόντρα στην ηττοπάθεια και τις εκλογικές αυταπάτες .
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμβολή της ΛΑ-ΑΑΣ στην ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού-αντικαπιταλιστικού-αντισυνδιαχειριστικού κινήματος, στα χαρακτηριστικά της πανελλαδικής προσπάθειας, που κατέληγε σε κάλεσμα για πλαισίωση της ΛΑ-ΑΑΣ από νέους αγωνιστές.
Η συγκέντρωση για την επέτειο της 17 Νοέμβρη διοργανώθηκε από τα ΔΣ των 3 φοιτητικών συλλόγων και συμμετείχαν με κάλεσμα το Εργατικό Κέντρο, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ και η ΛΑ-ΑΑΣ. Πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Καρλοβάσου από περίπου 150 άτομα με έντονο νεολαιίστικο χρώμα. Κυριάρχησαν τα συνθήματα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία, έξω απ’ τις σχολές η αστυνομία», «εμπρός λαέ μπορείς να τους νικήσεις, δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις», «αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη-Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Η ΛΑ-ΑΑΣ συμμετείχε στην πορεία με δικό της μαχητικό μπλοκ.