Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Ο μόνος δρόμος που έχει να διαλέξει ο λαός μας είναι ο δρόμος του μαζικού λαϊκού αγώνα

Αφού ναυάγησαν όλοι οι προηγούμενοι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης και η προπαγάνδα της για το τέλος των Μνημονίων και της τρόικας, για την απομάκρυνση του ΔΝΤ και την επάνοδο στις αγορές, με την οποία προσπάθησε να κατασκευάσει μια ψεύτικη εικόνα επιτυχιών και υποσχέσεων... Αφού τα αφεντικά της, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι, μέσα από τους δικούς τους ανταγωνισμούς και επιδιώξεις δεν της προσέφεραν κανένα επικοινωνιακό σωσίβιο…
Τώρα, με την επίσπευση της εκλογής του Προέδρου, προσπαθεί να εμφανιστεί ότι έχει το «πάνω χέρι». Στην πραγματικότητα η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με τη δίμηνη παράταση, έγινε κατόπιν συνεννόησης με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα για να ξεκινήσει ένας νέος γύρος αντιδραστικών εξελίξεων. Το κλίμα διαμορφώνεται με τους γνωστούς εκβιασμούς και απειλές για έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ, το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», τις «προτροπές» Γιούνγκερ, τα γερμανικά τελεσίγραφα, την πτώση του Χρηματιστηρίου, την υποβάθμιση από τη Moody’s, την απειλή της χρεοκοπίας, του χάους και της διάλυσης.

Οι ιμπεριαλιστές πιέζουν ασφυχτικά και με ωμό και κυνικό τρόπο, «πετούν το γάντι» σε όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Απαιτούν την εφαρμογή ενός τρίτου πιο σκληρού και αδυσώπητου Μνημονίου. Ο στόχος τους είναι η διαιώνιση του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και η καθυπόταξη του λαού, είτε με τη συνέχιση της τωρινής κυβέρνησης, είτε στην περίπτωση κυβερνητικών ανατροπών, στέλνοντας το μήνυμα στους μελλοντικούς επίδοξους διαχειριστές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, με όλες τις επαφές και τις δηλώσεις της ηγεσίας του, όλο και πιο πολύ, όλο και πιο γοργά, προσαρμόζεται και ευθυγραμμίζεται στις απαιτήσεις τους. Με την τρίχρονη πολιτική της εκλογικής αναμονής («εκλογές τώρα», «φεύγουν» κλπ.) παθητικοποίησε τον λαό, αποπροσανατόλισε, παρέλυσε και αδρανοποίησε το λαϊκό κίνημα. Συνεχίζει και τώρα την ίδια τακτική των εκλογικών αυταπατών, των κάλπικων διλημμάτων και της «σκληρής διαπραγμάτευσης», δίνει δεσμεύσεις σε ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ, πασχίζει να παρουσιαστεί ως καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων του συστήματος και αποδεικνύεται αποτελεσματικό ανάχωμα στην ανάπτυξη ενός μαζικού λαϊκού κινήματος.
Ο λαός μας πρέπει να απορρίψει τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα του συστήματος, να ξεπεράσει τις αυταπάτες για θετικές εξελίξεις μέσω εκλογών και να αντιπαλέψει τις αντιδραστικές μεθοδεύσεις των ξένων αφεντικών και των ντόπιων υποτακτικών τους.
Ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστεί τη ζωή του, να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και να ανατρέψει πραγματικά αυτή τη πολιτική είναι να οργανωθεί και να αντιδράσει απέναντι σε όλους αυτούς που τον θέλουν φοβισμένο και με σκυμμένο το κεφάλι ή ως απλό ψηφοφόρο.
• Να βγει στους δρόμους του μαζικού λαϊκού αγώνα, να ακουστεί πλατιά και δυνατά το ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΘΕΣΗ, να συγκροτήσει ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ενάντια στην πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της υποτέλειας, να διεκδικήσει
ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ