Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Πολιτική εκδήλωση στη Λαμία

Μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη, όπου καταδικάστηκε η, πειθήνια στους τροϊκανούς, κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο ελληνικός λαός συνεχίζει να βιώνει τους κλιμακούμενους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς για την συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που εγκαινιάστηκε με την είσοδο στα μνημόνια πριν από σχεδόν 5 χρόνια.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ που αναρριχήθηκε στην εξουσία, υποσχόμενη στον ελληνικό λαό την κατάργηση των μνημονίων και την αντίσταση στον «Μερκελισμό» ανέκρουσε πρύμναν μπροστά στις ιμπεριαλιστικές πιέσεις, που έχουν οδηγήσει σε χρηματοδοτική ασφυξία το δημόσιο ταμείο και αποδέχθηκε πλήρως, μετά το Eurogroup της 20 Φλεβάρη και το email Βαρουφάκη, όλο το πλαίσιο της τροϊκάνης επικυριαρχίας, που τελικά μετονομάστηκε σε Brussels Group.
Από το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το μόνο που απέμεινε είναι το κουτσουρεμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς όλες οι άλλες υποσχέσεις, (751 κατώτατος μισθός, 13η σύνταξη κλπ) έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες, αφού η κυβέρνηση αποδέχθηκε να μην προχωρήσει σε καμία μονομερή ενέργεια, που δεν θα εγκρίνουν οι επικυρίαρχοι ιμπεριαλιστές. Απεναντίας όλο και πυκνώνουν οι φωνές για νέα μέτρα.

Είναι πλέον δεδομένο ότι η διαπραγμάτευση και η συμφωνία με του ιμπεριαλιστές οδηγεί την κυβέρνηση σε υποταγή και προλειαίνει το έδαφος για νέα μνημόνια, με άλλο όνομα για το λαό και την εργατική τάξη.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν χωράει καμία αναμονή, καμία περίοδος χάριτος.
Η διέξοδος βρίσκεται μόνο στην ανάπτυξη των λαϊκών και εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων, στην ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.
Συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές σημαίνει υποταγή
Κάτω τα παλιά και νέα «Μνημόνια»!
Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ!
Στους λαϊκούς αγώνες η ελπίδα!

Καλούμε σε Εκδήλωση – Συζήτηση:
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΗ 2015, 7:00μ.μ.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Πλατεία Διάκου

Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Φθιώτιδας