Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Ξάνθη: πρωτοβουλία για την Πρωτομαγιά

Σύσκεψη για τη συγκρότηση Πρωτοβουλίας για Αγωνιστικό-Ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, διοργανώνει η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης την Πέμπτη 23 Απρίλη στις 7:00 μ.μ. στο καφέ Βυζάντιο. Για το σκοπό αυτό απεύθυνε πρόσκληση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την τοπική συλλογικότητα ΠΕΛΟΤΟ, σε συνδικαλιστικά σχήματα και μεμονωμένους συνδικαλιστές.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
σε σύσκεψη για τη δημιουργία Πρωτοβουλίας για Αγωνιστικό-Ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης, θεωρεί ότι είναι αναγκαίο, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, ο φετινός γιορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς να πάρει ταξικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά.
Παρά τις αυταπάτες που έχουν στηθεί, ότι «η ελπίδα ήρθε», μέσα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά την επίθεση «ρεαλισμού» που δεχόμαστε για να αποδεχτούμε έναν «έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό» με τους δανειστές-δυνάστες.

Η επίθεση του συστήματος στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού είναι εδώ, με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, τη νέα τρόικα και την επιτήρηση. Παράλληλα, η λεγόμενη «διαπραγμάτευση» με τους ιμπεριαλιστικούς «θεσμούς», σημαίνει υποταγή στα κέντρα του συστήματος μέσα και έξω από την Ελλάδα, υποταγή στις απαιτήσεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Σημαίνει νέα δεσμά και νέα δεινά για την εργατική τάξη της χώρας, όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τη νεολαία, όλα τα καταπιεσμένα στρώματα της κοινωνίας.
Είναι ανάγκη λοιπόν να αναδειχτεί το ταξικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς. Σαν ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης ενάντια στο κεφαλαιοκρατικό σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης. Σαν ημέρα υπόσχεσης και προετοιμασίας για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο, που θα ανοίξουν το δρόμο για τη ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και τη δικαίωση της προοπτικής της εργατικής τάξης και όλων των λαών.
Αλλά είναι ακόμη πιο αναγκαίο να δεθεί αυτό το ταξικό περιεχόμενο με την απαίτηση (απαίτηση ζωής) να ξεδιπλώσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας την αντίσταση και την πάλη τους, ξεπερνώντας τις όποιες αυταπάτες υπάρχουν ακόμη, τις απογοητεύσεις ή την αναμονή και το μούδιασμα. Τους ταξικούς αγώνες της διεκδίκησης, της αντιπαράθεσης και της σύγκρουσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, κόντρα στην αντίληψη συνδιαλλαγής ή συνδιαχείρισης του συστήματος, ενάντια στην υποταγή και την αποδοχή της κυριαρχίας του.
Το δικαίωμα της εργατικής τάξης και όλου του λαού στη ζωή και στη δουλειά, δεν τίθεται σε «διαπραγμάτευση», δεν αναβάλλεται, ούτε υποτάσσεται στις ανάγκες των διαχειριστών του συστήματος. Καταχτιέται μέσα στην ταξική πάλη.

Καλούμε σε σύσκεψη, την Πέμπτη 23 Απρίλη στις 7 μμ, στο καφέ Βυζάντιο, με στόχο τη δημιουργία Πρωτοβουλίας για Αγωνιστικό-Ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, τη διαμόρφωση κοινού καλέσματος και αφίσας και τη διοργάνωση πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης-πορείας.