Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ο αγώνας συνεχίζεται! Καμιά αναμονή - καμιά ανάθεση!
Έξω η ELDORADO GOLD απ’ την Χαλκιδική!

Μετά από τόσα χρόνια σκληρών και επίμονων αγώνων κόντρα στη καταστολή, τις συλλήψεις και την λασπολογία των ΜΜΕ, ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, συνεχίζεται! Σε όλο το προηγούμενο διάστημα, οι κινητοποιήσεις των κατοίκων αγκαλιάστηκαν εκτός από το μεγαλύτερο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και από χιλιάδες άλλους σε όλη τη χώρα, με κορυφαίες εκφράσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη και τις Σκουριές, και τις συναυλίες αλληλεγγύης, που αριθμούσαν δεκάδες χιλιάδες λαού. Ο αγώνας αυτός, όπως και άλλοι, έγιναν ορόσημο της αντίστασης του λαού μας την τελευταία περίοδο, κόντρα στην άγρια επίθεση και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Πήγε κόντρα στην πολιτική του ξεπουλήματος της χώρας και του πλούτου της στα ξένα και ντόπια αφεντικά. Έδωσε κουράγιο στο λαό και δύναμη σε άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να συνεχίσουν. Έδειξε ότι ο λαός μπορεί να συγκρουστεί στα ίσα με τους δυνάστες του και να καταφέρει νίκες με όπλο την οργάνωσή του και τους αγώνες του.

Ο αγώνας αυτός που κορυφώθηκε την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, βρίσκεται σήμερα με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σ’ ένα μεταίχμιο. Παρά τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για σταμάτημα της εξόρυξης απ’ την EL DORADO, η λειτουργία της εξόρυξης συνεχίζεται και μάλιστα με πιο εντατικούς ρυθμούς. Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης φάνηκε απ’ τις πρώτες κινητοποιήσεις, όπου οι μηχανισμοί καταστολής και τα ΜΑΤ κινητοποιήθηκαν για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση με τη στάση της έδινε εξετάσεις στα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα που απαιτούσαν τη συνέχιση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας.
Την ίδια στιγμή η EL DORADO GOLD εκμεταλλευόμενη την αγωνία των εργαζομένων στην εταιρεία, τους χρησιμοποιεί σαν δούρειο ίππο, για τα δικά της ταξικά συμφέροντα, βάζοντας ψεύτικα διλήμματα ανάμεσα στους εργαζομένους και τους κατοίκους της Χαλκιδικής. Η εργατική τάξη κι οι εργαζόμενοι όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εκμεταλλευτών τους! Πρέπει οι εργαζόμενοι στην Eldorado να κατανοήσουν ότι τα συμφέροντά τους είναι κοινά μ΄ αυτά των υπόλοιπων εργαζόμενων, και συνολικότερα του λαού της Χαλκιδικής ενάντια στην καταστροφική δράση της εταιρείας και στο ξεπούλημα. Πρέπει οι εργαζόμενοι να κατανοήσουν ότι η EL DORADO GOLD καθόλου δεν ενδιαφέρεται για αυτούς, όπως καθόλου δεν ενδιαφέρεται για τη προστασία του ορυκτού πλούτου της χώρας καθώς επίσης και για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος. Ένα και μοναδικό συμφέρον έχει: Να καταληστεύσει τον ορυκτό πλούτο της περιοχής πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη της και τίποτε άλλο! Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παίξουν το χαρτί της που είναι η δημιουργία κλίματος εμφυλίου. Ταυτόχρονα οι κινητοποιήσεις των κατοίκων -αποφεύγοντας την παγίδα του εμφυλιοπολεμικού κλίματος- πρέπει να εξακολουθούν να εστιάζουν στους πραγματικούς υπαίτιους, που βρίσκονται τόσο στην ίδια την εργοδοσία της ELDORADO GOLD, και στα μέσα εξαπάτησης και τρομοκρατίας που χρησιμοποιεί, όσο και στη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική της εξάρτησης, της φτώχειας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας, που βεβαίως δεν έχει… «ακυρωθεί»!
Στον αγώνα αυτό τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι χιλιάδες των πολιτών που έχουν ευαισθητοποιηθεί για το ζήτημα αυτό πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε και από κανένα και ότι το μοναδικό τους όπλο είναι ο μαζικός τους αγώνας. Τα κυβερνητικά παιχνίδια έχουν σαν στόχο να αποπροσανατολίσουν το κίνημα αλληλεγγύης και που με τις πιέσεις που ασκούν και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα επιχειρούν τώρα να αποπροσανατολίσουν τους στόχους του κινήματος.

Νίκη στον αγώνα του λαού της Χαλκιδικής!
Στον κοινό αγώνα λαού και εργαζόμενων ενάντια στα σχέδια άρχουσας τάξης και ιμπεριαλιστών, η διέξοδος!
Όχι στις διώξεις και την τρομοκρατία! 
16.4.2015