Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Εξόρμηση στα Νότια για τη δολοφονία των 3 εργατών των ΕΛΠΕ

Εξόρμηση στη Δάφνη και την Ηλιούπολη προγραμματίζουν για το Σάββατο 30 Μάη η Λαϊκή Αντίσταση Δάφνης – Υμηττού και Ηλιούπολης για το νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης στα ΕΛΠΕ. Ακολουθεί η προκήρυξη:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΛΠΕ: Άλλο ένα έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης - Καμία ανοχή στο νέο αυτό έγκλημα!

Έχασε τη μάχη για τη ζωή και τρίτος εργάτης μετά την έκρηξη της 8 του Απρίλη στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Πρόκειται για τον 27χρονο Αντώνη Αβράμπου που τελικά έφυγε απ’ τη ζωή μετά από παρατεταμένη παραμονή στην εντατική του νοσοκομείου. Έτσι μετά τον Μπάμπη Δευτεραίο και τον Ντελιλάι Ραμαντάν και τρίτος εργάτης πλήρωσε την εγκληματική αδιαφορία της εργοδοσίας, ενώ τρεις ακόμα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Οι τρεις εκρήξεις που συγκλόνισαν τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και σ’ ένα χώρο που δούλευαν δεκάδες εργαζόμενοι, μόνιμοι υπάλληλοι των διυλιστηρίων, αλλά και εργάτες εξωτερικών εργολαβικών συνεργείων δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, μία άτυχη στιγμή, ένα ατύχημα. Και όποιος επικαλεστεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρηθεί ευθύς εξαρχής υπεύθυνος για τους βαρείς τραυματισμούς των εργαζομένων που δούλευαν στο χώρο των διυλιστηρίων. Γιατί σε τέτοιες επιχειρήσεις το να αφεθεί κάτι στην τύχη του είναι από μόνο του εγκληματικό.
Αυτό το φριχτό περιστατικό ήταν αποτέλεσμα της υπερ-εντατικοποίησης της διαδικασίας κλεισίματος και συντήρησης η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη. Διαδικασία η οποία, με βάση τις πιεστικές εντολές της διοίκησης των διυλιστηρίων, θα γινόταν στο μισό σχεδόν χρόνο από αυτόν που συνήθως χρειάζεται, με μειωμένο το μόνιμο προσωπικό και εξαντλητικά ωράρια.
Ήταν αποτέλεσμα της αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή, τις ζωές των εργαζομένων και των κατοίκων της γύρω περιοχής.
Αδιαφορία χρόνων που ευνοείται από τη συνολικότερη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί στη χώρα ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο.
Αδιαφορία που μεγαλώνει προκειμένου να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο.
Αδιαφορία που μένει ατιμώρητη, αφού οι πραγματικά υπεύθυνοι μένουν στο απυρόβλητο (ενώ κάποιοι από αυτούς φτάνουν να θεωρούνται έως και μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες!).
Είναι αυτή η αδιαφορία που απλώνεται σε κάθε χώρο δουλειάς και προκαλεί κάθε χρόνο δεκάδες εργατικούς τραυματισμούς (πολλοί από αυτούς θανάσιμοι) που βαφτίζονται ως εργατικά «ατυχήματα».

- Καμία ανοχή στο νέο αυτό έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης!
- Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι!
- Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα!
- Όχι στην εντατικοποίηση!
- Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε κάθε χώρο δουλειάς!