Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΣΑΜΟΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί μας. Είναι θύματα των πολέμων και των πολιτικών ερήμωσης που επιβάλλουν στις χώρες τους οι Η.Π.Α., η Ε.Ε. και οι σύμμαχοί τους ανά τον κόσμο. Είναι θύματα των ίδιων δυνάμεων και πολιτικών που λεηλατούν τη χώρα μας και τα δικαιώματα μας.
Γι’ αυτό χρειάζεται ενωμένοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τους κοινούς μας εχθρούς. Γι’ αυτό πρέπει να αναδείξουμε μαζικά και μαχητικά την αλληλεγγύη μας ενάντια στους μεγάλους δυνάστες των λαών που αιματοκυλούν τον πλανήτη και ρημάζουν τις ζωές μας.

Απαιτούμε-διεκδικούμε:

• Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών!
• Ανθρώπινη υποδοχή και φιλοξενία, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επαρκής δωρεάν σίτιση, ειδική μέριμνα για όλους τους ανήλικους, νομική αρωγή και διερμηνεία!
• Νομιμοποίηση των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, άμεση παροχή Ασύλου σε όλους τους πρόσφυγες!
• Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, και των Ευρωπαίων !
Καλούμε σε μαζική παρέμβαση το Σάββατο 16 Μαΐου,
στην κεντρική πλατεία του Καρλοβάσου στις 6:00μ.μ.

Προτείνουμε και επιδιώκουμε μέσα από μια όσο το δυνατόν ευρύτερη σύσκεψη σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων τη διαμόρφωση μιας κινηματικής Πρωτοβουλίας που θα συσπειρώνει το λαό και τη νεολαία του νησιού στον αγώνα αυτό για την αντιμετώπιση του ζητήματος από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων.