Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί. Όχι στις επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες

Το Σάββατο 9 Μάη στις 12:00 στο σταθμό Νέας Ιωνίας θα γίνει παρέμβαση για την καταγγελία των ρατσιστικών επιθέσεων και την προπαγάνδιση της διαδήλωσης της 15ης Μάη.

Στα μέσα του Απρίλη σημειώθηκαν δυο επιθέσεις σε μετανάστες στη Ν. Ιωνία, μια με πέτρες εναντίον σπιτιού που έμεναν και μια εναντίον δυο εργαζόμενων που πήγαιναν στη δουλειά τους. Λίγες βδομάδες νωρίτερα είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός ενός ακόμα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.
Η φασιστική-ρατσιστική βία δεν είναι παρά το άλλο πρόσωπο της πολιτικής της ανεργίας, της λιτότητας και της εξαθλίωσης. Της ίδιας πολιτικής που υποχρεώνει καθημερινά δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης ή της προσφυγιάς, για να ξεφύγουν από τη φτώχεια ή και τον πόλεμο που έχουν επιβάλλει στις χώρες τους οι ιμπεριαλιστές και οι υποτακτικοί τους.

Της ίδιας πολιτικής που τους μετατρέπει σε αντικείμενα αισχρής καταπίεσης στις χώρες υποδοχής και, φυσικά, και στην Ελλάδα. Όπου η εκμετάλλευση είναι το ...παράδειγμα και για τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους, είναι ο δρόμος που ανοίγεται και για την ένταση της δικής τους εκμετάλλευσης.
Και για όσους από αυτούς επιδιώξουν να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη τους δικαιώματα, υπάρχουν οι τσιφλικάδες της Μανωλάδας και οι φασιστοσυμμορίες για να τους “συνετίσουν”. Υπάρχει, όμως, και το επίσημο κράτος και η “δημοκρατική” ΕΕ που δε θέλει πολύ για να τους χαρακτηρίσει τρομοκράτες και να τους σύρει στις φυλακές, όπως έγινε με τους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ (Ομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) λίγες μέρες πριν.
Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να γυρίσουν την πλάτη στο πρόβλημα, πολύ περισσότερο να αποπροσανατολιστούν από τις σειρήνες της ξενοφοβίας. Αντίθετα, οι συγκινητικές σκηνές από τη διάσωση μεταναστών στη Γαύδο, τη Μυτιλήνη και σε όλη τη χώρα αποδεικνύουν ότι στο λαό μας περισσεύει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη και δε χωράει ο φασισμός και ο ρατσισμός.
Στις μέρες μας, που συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών στο β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η πιο ακραία μορφή του συστήματος της εκμετάλλευσης σηκώνει ξανά το κεφάλι της και ξεσκονίζει τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας. Οι λαοί σε όλο τον κόσμο πρέπει με την πάλη τους να τους νικήσουν ξανά! Ο ελληνικός λαός πρέπει να ενωθεί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην πάλη ενάντια στον κοινό εχθρό. Η Νέα Ιωνία της εργατιάς και της προσφυγιάς πρέπει να μην επιτρέψει ξανά επιθέσεις σε μετανάστες.

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση – διαδήλωση
που διοργανώνουν φορείς και συλλογικότητες της πόλης και της περιοχής την
Παρασκευή 15 Μάη στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη