Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΧΑΝΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Οι τούρκοι αγωνιστές Cultekin Erol, Kaya Turgut, Pektas Deniz και Ozdemir Arzu συνελήφθησαν στην Αθήνα στις 15 και 18 Απρίλη από τη λεγόμενη αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους.
Οι τρεις πρώτοι έχουν εξάμηνη άδεια παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν πολιτικό άσυλο καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών τους αγώνων, ενώ ο Pectas είναι γερμανός υπήκοος. Η απέλαση της Ozdemir Arzu αποτράπηκε χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των δικηγόρων της, μιας και οι ελληνικές αρχές την είχαν οδηγήσει στο τουρκικό προξενείο για να την απελάσουν στην Τουρκία.
Οι τέσσερις τούρκοι αγωνιστές συνελήφθησαν ταυτόχρονα με άλλους 13 συνολικά τούρκους αγωνιστές σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (κυρίως στη Γερμανία). Οι 11 από τους 13 είναι πολιτικοί πρόσφυγες οι οποίοι είχαν εκτίσει ποινές πολύχρονης φυλάκισης στην Τουρκία, από το πρώτο κιόλας διάστημα της φασιστικής δικτατορίας του Εβρέν το 1980, αλλά και αργότερα….

Όλοι τους ουσιαστικά διώκονται για τις απόψεις τους και για τη δημοκρατική τους δράση. Με τις συγκεκριμένες συλλήψεις η Ε.Ε. και το ελληνικό κράτος καθαγιάζουν τις αντιδημοκρατικές έως ανοικτά φασιστικές πρακτικές του τουρκικού καθεστώτος. Αποτελούν ταυτόχρονα ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης της τρομοκρατίας και της καταστολής του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. σε βάρος όσων αντιστέκονται στην πολιτική τους και διεκδικούν Ειρήνη- Δουλειά- Δημοκρατία και Ζωή. Όπως καταγγέλλουν οι τούρκοι αγωνιστές από τις φυλακές Κορυδαλλού η ελληνική αστυνομία τους συνέβαλε καθ’ υπαγόρευση της γερμανικής αστυνομίας .
Την Παρασκευή 8 Μάη στις 8.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο καλούμε κάθε δημοκράτη αγωνιστή της πόλης μας και κάθε συλλογικότητα που ενδιαφέρονται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στον τόπο μας για να συντονίσουμε από κοινού την κινητοποίησή μας και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωση και την παροχή ασύλου στους τούρκους αγωνιστές.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ τους ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ – ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΧΑΝΙΑ 6 ΜΑΗ 2015