Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Εβδομάδα παρεμβάσεων στην Ξάνθη

Με πορεία από την κεντρική πλατεία προς το παζάρι, το Σάββατο 13/6, ολοκληρώθηκε η εβδομάδα παρεμβάσεων της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ στην Ξάνθη, ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης, της φτώχειας και της ανεργίας.
Οι παρεμβάσεις αυτές έγιναν στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ. Ξεκίνησαν το Σάββατο 6/6 με μοίρασμα προκήρυξης, πανό και ντουντούκα στην κεντρική πλατεία, συνεχίστηκαν την Τρίτη 9/6 με διακίνηση υλικού, ανακοινώσεις και συνθήματα στους πεζόδρομους του κέντρου από ένα μαζικό γκρουπ συναγωνιστών, απλώθηκαν τις επόμενες ημέρες σε εργασιακούς χώρους και σε χώρους νεολαίας και ολοκληρώθηκαν με την πορεία του Σαββάτου 13/6.
Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη των παρεμβάσεων η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ έκανε πρόταση για κοινή δράση στο ΠΑΜΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η απάντηση από το ΠΑΜΕ ήταν φυσικά η αναμενόμενη: "εμείς δεν συμμετέχουμε σε τέτοιες συνεργασίες". Από την πλευρά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ δήλωσε ότι δεν είχε πρόβλημα με το πολιτικό πλαίσιο που πρότεινε η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, απέρριψε τελικά την πρόταση για κοινή παρέμβαση την Πέμπτη 11/6 και πορεία το Σάββατο 13/6, επιμένοντας μόνο για συγκέντρωση την Πέμπτη για να την εγγράψει στην πανελλαδική της κινητοποίηση.
Έτσι η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ υλοποίησε τις δικές της παρεμβάσεις, που μπορεί να μη συσπείρωσαν ευρύτερο κόσμο, ήταν όμως σχετικά μαζικές, με ζωντάνια και αγωνιστικότητα και ανέδειξαν την αναγκαιότητα να ανοίξει ο δρόμος της αντίστασης, της διεκδίκησης και του αγώνα.