Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Χανιά: κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης σε εκδήλωση

ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Οι λύσεις ευκολίας που έταξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καταρρέουν και την ίδια στιγμή ένας νέος βάρβαρος κύκλος αντιλαϊκής επίθεσης μεθοδεύεται στα ιμπεριαλιστικά επιτελεία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Τα πέντε χρόνια άγριας αντιλαϊκής επίθεσης που εκτίναξαν στα ύψη την ανεργία και άπλωσαν τη φτώχεια και τη δυστυχία στο λαό, κάθε άλλο παρά είναι αρκετά για τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Οι υπαρκτές αντιθέσεις ΗΠΑ- Γερμανίας κάθε άλλο παρά θίγουν την επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο παγκόσμια σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαών. Στο ίδιο πλαίσιο και οι διαφορές Ε.Ε.- ΔΝΤ δεν αφορούν τη συνταγή των αντιλαϊκών μνημονίων. Από κοινού και σε «κανονική» συνεργασία πλέον με την κυβέρνηση μεθοδεύουν νέα σφοδρά αντιλαϊκά μέτρα για τον κόσμο της δουλειάς, υποθηκεύουν το μέλλον της νεολαίας, ξεπουλούν τον πλούτο της χώρας και ταυτόχρονα μεθοδεύουν την επέκταση της βάσης της Σούδας, το στήσιμο και νέας βάσης και την πλέρια μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο για τα φονικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.
Οι Συριζεϊκές αυταπάτες των εύκολων κυβερνητικών λύσεων επέδρασαν παραλυτικά και αποσυγκρότησαν τη μαζική λαϊκή πάλη που αναπτύχθηκε τα πρώτα χρόνια των μνημονίων. Ανεξάρτητα από ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις και από το αν και πότε θα υπάρξει συμφωνία και μέσα από ποιους ακριβώς εκβιασμούς, κάποια πράγματα είναι ήδη σίγουρα. Πρώτα- πρώτα πως νέες ακόμη πιο δύσκολες μέρες περιμένουν τη νεολαία και τον κόσμο της δουλειάς. Αποδεικνύεται επίσης η αλήθεια του κεντρικού συνθήματος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης: «Λαέ μόνο στο δρόμο μπορείς να τους νικήσεις. Δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσεις!»
Για το δρόμο της Αντίστασης και της Πάλης είναι ανάγκη να κουβεντιάσουμε ξανά απομονώνοντας οριστικά πια κάθε λογής αυταπάτες για εύκολες και ανέξοδες λύσεις.
Να ξεκαθαρίσουμε πως οι κάθε λογής ιμπεριαλιστές δεν είναι σωτήρες ούτε σύμμαχοι, ούτε εταίροι… Είναι φονιάδες και ληστές των λαών.
Να ξεκαθαρίσουμε πως ο κόσμος της δουλειάς δεν πρέπει να παραιτηθεί από τα δίκια και τις διεκδικήσεις του, γιατί δε χρωστά τίποτα και σε κανέναν.
Ότι κατέκτησε η εργατική τάξη και ο κόσμος της δουλειάς από τους εκμεταλλευτές το απέσπασε όταν έγινε απειλή με τη συγκρότηση των αγώνων. Στους αγώνες που είναι ανάγκη να γίνουν θα κριθεί ξανά η ζωή και το μέλλον μας.

Εκδήλωση – συζήτηση Πέμπτη 18 Ιούνη στις 8μ.μ στο καφενείο Πλάτανος στην πλατεία Σπλάντζιας.

Πρωτοβουλία Αντίστασης