Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στα Χανιά

Με το σύνθημα «ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που είχε καλέσει η Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στα Χανιά στην Πλατεία της Σπλάντζιας, την Πέμπτη 18 Ιούνη.
Η εισήγηση που έγινε απ’ τον συν. Κ. Μπούτσουρα ανέδειξε τα επώδυνα μέτρα για το λαό που περιέχει η πρόταση συμφωνίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τη σύμπλευση και τους εκβιασμούς των ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ για την επιβολή παραπέρα βάρβαρων μέτρων, αλλά και τον ανταγωνισμό τους ως προς το ποιος θα καρπωθεί τη «λεία» και δεν θα χρεωθεί το όποιο κόστος της συμφωνίας. Καταγγέλθηκε το ξεπούλημα του τόπου μας και η παραπέρα παραχώρηση του για ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, όπως δηλώθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης απ’ τον Καμμένο.
«Ο λαός δεν χρωστάει τίποτα και σε κανένα» ειπώθηκε χαρακτηριστικά απ’ τον εισηγητή και επομένως δεν μπορεί να αποδεχτεί την εξαθλίωση του και ο μόνος δρόμος που πρέπει να βαδίσει είναι ο δρόμος της οργάνωσης και του αγώνα. Να αντισταθεί στην αντιλαϊκή λαίλαπα και να διεκδικήσει το δίκιο του και τη ζωή του. Ακολούθησε συζήτηση.
Τις προηγούμενες μέρες μοιράστηκε πλατιά στην πόλη προκήρυξη - κάλεσμα της Πρωτοβουλίας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και κυκλοφόρησε αφίσα.