Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ξάνθη: παρέμβαση για το δημοψήφισμα

Την πρώτη της παρέμβαση για το δημοψήφισμα, έκανε η Λαϊκή Αντίσταση Ξάνθης, τη Δευτέρα το πρωί.
Είχε προηγηθεί συνέλευση του σχήματος το Σάββατο 27/6. Εκεί με τη συμμετοχή αρκετών συναγωνιστών (όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα), έγινε μια πλούσια και με γόνιμο προβληματισμό συζήτηση επάνω στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα. Η συζήτηση αποφάσισε να ξεκινήσει αμέσως η Λαϊκή Αντίσταση παρεμβάσεις στην πόλη με κεντρικά συνθήματα: "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ", "Ο ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ". Αποφασίστηκε επίσης να προπαγανδιστεί η ΑΠΟΧΗ από το Δημοψήφισμα, εφόσον σ' αυτή τη στάση κατέληγε και η Γραμματεία του Πανελλαδικού Συντονιστικού.

Έτσι τη Δευτέρα το πρωί ομάδα συναγωνιστών πορεύθηκε στους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης, με ντουντούκα και μαζικό μοίρασμα προκήρυξης.
Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες. Επικρατούσε κυρίως προβληματισμός και αγωνία. Λίγοι ήταν αυτοί που ήταν αναφανδόν με το ναι ή το όχι. Κάποιοι δεχόταν άνετα τη στάση της αποχής, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που ενώ στην αρχή ήταν τελείως αρνητικοί, ύστερα από λίγη συζήτηση άλλαζαν στάση, προβληματιζόταν και ζητούσαν την προκήρυξη.
Το επόμενο ραντεβού της Λαϊκής Αντίστασης είναι την Τρίτη το απόγευμα για παρέμβαση στην κεντρική πλατεία, ενώ θα υπάρξει επίσης παρέμβαση και στα ΑΤΜ.