Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Νέα βάρη για το λαό, νέα δεσμά για τη χώρα
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ

Με τα παλιά μνημόνια και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους να παραμένουν και να ματώνουν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις λαϊκές οικογένειες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται με τους δανειστές - ιμπεριαλιστές παράταση του τρέχοντος μνημονίου που θα συνοδευτεί με νέα επώδυνα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που θα φέρουν παραπέρα φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού!
Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου προωθεί θέσεις ανοιχτής υπηρέτησης των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Από τις προεκλογικές εξαγγελίες για πρόγραμμα ανακούφισης (Θεσσαλονίκη) και για προώθηση φιλολαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση πέρασε στην «αμοιβαία επωφελή» συμφωνία, μετά στον «έντιμο συμβιβασμό» και μετά στον «επώδυνο συμβιβασμό», για να καταλήξει να προτείνει στους ιμπεριαλιστές ένα νέο δικό της μνημόνιο 47 σελίδων το οποίο τις τελευταίες ώρες το ενισχύει με περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα μόλις το ζητήσουν οι λεγόμενοι θεσμοί, δηλαδή, οι ιμπεριαλιστές σε ΕΕ και ΔΝΤ.
Ο κατάλογος των νέων επώδυνων μέτρων περιλαμβάνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και ιδιωτικοποιήσεις- ξεπουλήματα. Αυξάνονται για τους εργαζόμενους οι ασφαλιστικές εισφορές, η εισφορά για τα επικουρικά ταμεία, η εισφορά αλληλεγγύης. Επιβάλλεται εισφορά στις επικουρικές συντάξεις, αυξάνονται οι εισφορές για την υγειονομική περίθαλψη, προβλέπεται τσεκούρι στο ΕΚΑΣ, καταργούνται σταδιακά οι λεγόμενες πρόωρες (και μειωμένες) συντάξεις. Αυξάνεται η φορολόγηση των αγροτών. Αυξάνεται σημαντικά η έμμεση φορολόγηση μέσω του ΦΠΑ, παραμένει ο ΕΝΦΙΑ, ενώ με το νέο μνημόνιο βαδίζουμε ολοταχώς προς ιδιωτικοποίηση σε ΟΛΠ, ΟΛΘ, Ελληνικό, σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια κ.ά.
Τα βασικά συμπεράσματα που βγαίνουν μετά την πολύμηνη διαπραγμάτευση για την επίτευξη συμφωνίας που μεταξύ κυβέρνησης και «θεσμών» (ΕΕ και ΔΝΤ) εί-ναι:
1. Η καθυστέρηση επίτευξης συμφωνίας δεν ήταν αποτέλεσμα της δήθεν εθνικά περήφανης διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης, αλλά αποτέλεσμα της επιδίωξης των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και το ΔΝΤ να πετύχουν την άνευ όρων υποταγή της κυβέρνησης στις ληστρικές απαιτήσεις τους, αλλά και των αντιθέσεων-συγκρούσεων ανάμεσα στους σχεδιασμούς και τις τακτικές των ιμπεριαλιστών, κυρίως αμερικανών και ευρωπαίων. Μια «νέα» ιμπεριαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα πρέπει να λάβει υπόψη της (εκτός απ' τις πολιτικές λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην ΕΕ, με ατμομηχανή την Γερμανία) και το ότι η χώρα αποτελεί αεροπλανοφόρο των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
2. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, με τα σταθερά βήματα προσαρμογής της στις απαιτήσεις των δανειστών-ιμπεριαλιστών, τους δίνει πειστήρια αντιλαϊκής κυβέρνησης στην οποία μπορούν να λογαριάζουν και να την χρησιμοποιούν για τα συμφέροντά τους τα ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας.
Οι εξελίξεις είναι γρήγορες και πολύ σοβαρές. Η μόνη δύναμη που μπορεί να αμφισβητήσει και να αντιταχθεί στο μαύρο παρόν και στο εφιαλτικό μέλλον που μας φέρνει το σύστημα και οι υπηρέτες του, είναι οι εργάτες, ο λαός και η νεολαία.
Δεν απομένει άλλος δρόμος απ’ το να ξεσηκωθεί ο λαός και να πάρει την κατάσταση στα δικά του χέρια. Να οργανωθεί και να παλέψει. Να αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική. Να διεκδικήσει δικαιώματα και κατακτήσεις. Να αναπτύξει την αντιιμπεριαλιστική πάλη ενάντια σε κάθε είδους προστάτες.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ, Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΑΛΕΡΑΣ, Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ