Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

22/7 Κινητοποίηση στη Λαμία

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Μικρή ήταν η συμμετοχή του Φθιωτικού λαού στην απογευματινή συγκέντρωση που καλούσαν στην Λαμία στις 22/9, το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και το Νομ. Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ψήφιση του 2ου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων για την μνημονιακή συμφωνία της κυβέρνησης με τους ιμπεριαλιστές. Αυτή η μικρή συμμετοχή είχε σαν αποτέλεσμα να αποφασιστεί από τους διοργανωτές, ώστε να μην γίνει στην συνέχεια πορεία.
Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Διάκου, την ίδια στιγμή που το ΠΑΜΕ διοργάνωνε την δικιά του συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου, ενώ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία καλούσε αρχικά σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας με σκοπό να προσέλθει στην συγκέντρωση των συνδικάτων (όπως έλεγε και η ανακοίνωσή της), τελικά δεν προσήλθε στην συγκέντρωση, κάνοντας μια μικρή τρίτη συγκέντρωση.

Το κλίμα που επικρατούσε ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν από τη μια ο προβληματισμός, η απογοήτευση και η κατάρρευση των προσδοκιών και των αυταπατών κυρίως στα μέλη και τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από την άλλη η αναγνώριση της αναγκαιότητας για την οικοδόμηση νέων αντιστάσεων και αγώνων για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετείχε με δικό της πανό στην συγκέντρωση της πλατείας Διάκου, όπου και μοίρασε την ανακοίνωσή της.