Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ηράκλειο: παρέμβαση για το δημοψήφισμα

Μέλη της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ και των οργανώσεων του ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο κέντρο του Ηρακλείου προπαγανδίζοντας την θέση της αποχής από το δημοψήφισμα. Μοιράστηκε πλατιά το υλικό της ΛΑ-ΑΑΣ αλλά και η κοινή προκήρυξη των δυο οργανώσεων, με τηλεβόα και πανό κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης που μας οδηγεί σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, τις αυταπάτες που σπέρνει για την δήθεν ρήξη, τα παλιά και νέα μνημόνια που προώθησαν και συνεχίζουν να απαιτούν ιμπεριαλιστές (ΕΕ-ΔΝΤ) και ντόπιο πολιτικό προσωπικό.
Ανέδειξαν την αναγκαιότητα του να βγει ο λαός στους δρόμους του αγώνα, να αντισταθεί στη λαίλαπα και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν. Να απορρίψει τα κυβερνητικά και ιμπεριαλιστικά μνημόνια, τα κάλπικα διλήμματα. Ο λαός απαντά μέσα από τους αγώνες του. Η παρέμβαση κρίνεται θετική, έδωσε τη δυνατότητα να ακουστεί η άποψη της αποχής στους πολίτες και να συζητηθεί με αρκετούς από αυτούς. Τις επόμενες μέρες οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν στο κέντρο ενώ θα μπουν και πανό σε διάφορα σημεία της πόλης.
Την Πέμπτη 2 Ιούλη η ΛΑ-ΑΑΣ καλεί όλους αυτούς που συντάχθηκαν μαζί της σε συλλαλητήρια και αγώνες, αριστερούς και προοδευτικούς σε εκδήλωση - συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 7:00 μ.μ.