Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΣΑΜΟΣ:ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ Λ.Α-Α.Α. Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

Το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου συνάντησαν οι προσπάθειες της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. να αντιπαρατεθεί στο κάλπικο δημοψήφισμα και να θέσει τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος που αντιμετωπίζει ο λαός. Στα χωριά, στο Βαθύ και στο Καρλόβασι έγιναν δεκάδες συζητήσεις και διακινήθηκαν πλατιά τα υλικά.
Η καμπάνια ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση της Παρασκευής 3/7 στο Καρλόβασι, για πρώτη φορά σε ανοιχτό δημόσιο χώρο. Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης που παραθέτουμε παρακάτω εκτός από τους συναγωνιστές και φίλους της Λ.Α.-Α.Α.Σ, στάθηκε να την ακούσει αρκετός κόσμος που μάλιστα επιδοκίμασε με χειροκροτήματα την προσπάθεια μας.

ΟΜΙΛΙΑ Λ.Α-ΑΑΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-7-15


Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,
Μας πάνε λοιπόν μεθαύριο Κυριακή σε ένα δημοψήφισμα σε συνθήκες πρωτόγνωρες για το λαό, τουλάχιστον για τα τελευταία 40 χρόνια. Σε συνθήκες που περισσεύει η φτώχεια , η ανεργία, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση. Σε συνθήκες εργασιακού-κοινωνικού μεσαίωνα και όπως αυτός διαμορφώθηκε από τα 2 πρώτα Μνημόνια και τους περίπου 500 εφαρμοστικούς νόμους τους που όχι μόνο διατήρησε αλλά και συνέχισε να εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το Γενάρη ως σήμερα. Σε συνθήκες όπου έχουν χτυπηθεί και αμφισβητούνται οι πιο στοιχειώδεις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Σε συνθήκες όπου στην περιοχή από την Ουκρανία ως τα Βαλκάνια , τη Μ. Ανατολή, την Α. Μεσόγειο και τη Β. Αφρική, έχουν ανάψει «μικροί και μεγάλοι» πόλεμοι και οι μεγάλοι δυνάστες του κόσμου, τη φορτώνουν διαρκώς περισσότερο με βαρύ οπλισμό, βάσεις ακόμα και πυρηνικά όπλα. Σε συνθήκες όπου εργάτες, λαός και νεολαία, ζούμε ένα μαύρο παρόν και μας «τάζουν» ένα εφιαλτικό μέλλον.
Σε αυτές τις συνθήκες μας οδηγούν σε ένα δημοψήφισμα και την ίδια ώρα ρίχνουν πολύ βαριά σκιά ακόμα πιο άγριοι εκβιασμοί: Κλειστές οι τράπεζες, απλήρωτοι χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, αμφίβολες οι συντάξεις και οι μισθοί πείνας, αμφίβολα τα φιλοδωρήματα που ονομάζουν «επιδόματα ανεργίας», αμφίβολα και τα όποια ψίχουλα-κοινωνικά επιδόματα, από εδώ και μπρος για το φτωχό λαό!
Αυτό μας λένε είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να γίνει μόνιμη και χειρότερη αν δεν τους ακούσουμε - αυτούς ή εκείνους - τους από πάνω που μας κυβερνούν, και τους πιο από πάνω που εδώ και δεκαετίες διαφεντεύουν τη χώρα, ορίζουν τις τύχες μας και τις ζωές μας.
Μας πάνε λοιπόν σε ένα δημοψήφισμα, σε συνθήκες που περισσεύουν τα βάσανα και τα δεινά για το λαό και τη νεολαία, σε συνθήκες που ο λαός και η νεολαία έχουν πάψει να ακούγονται εδώ και τρία και παραπάνω χρόνια, γιατί κατάφεραν να μας βάλουν στην άκρη, να μας διώξουν από τους δρόμους και τους αγώνες που κάναμε το 2010-2012. Σε συνθήκες όπου ακούγονται μόνο οι παλιοί και νέοι κυβερνητικοί διαχειριστές και βέβαια πιο δυνατά από όλους οι μεγάλοι ξένοι και ντόπιοι αφέντες: Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, οι ιμπεριαλιστές της Ευρώπης και η ΕΕ, το ντόπιο κεφάλαιο και η αστική τάξη της χώρας. Στην πραγματικότητα μόνο αυτοί ακούγονται και όχι μόνο μέσω των θεσμών τους όπως αρέσει στη νέα κυβέρνηση να ονομάζει τους μηχανισμούς τους. Αλλά και μέσω των παλιών και νέων κυβερνήσεων και κομμάτων τους, μέσα από τα κανάλια τους και τους καταρτισμένους-πληρωμένους δημοσιογράφους τους ακόμα και μέσα από συνδικαλιστικές δυνάμεις (όπως η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ) που ενώ φτιάχτηκαν για να υπερασπίζουν και να παλεύουν τα δικά μας συμφέροντα, μας τις έχουν κλέψει και έχουν μπει στην υπηρεσία του συστήματος.

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,
Μας πάνε λοιπόν σε ένα δημοψήφισμα στο οποίο η κυβέρνηση διάλεξε και όρισε ένα συγκεκριμένο ερώτημα και στο οποίο έχουν διαμορφωθεί δύο απαντήσεις, δύο μπλοκ: αυτό του ΝΑΙ και αυτό του ΟΧΙ.
Ποιοι και με ποιους στόχους στηρίζουν το ΝΑΙ, Ποιοι και με ποιους στόχους στηρίζουν το ΟΧΙ; Πόσο αντίθετα ή έστω διαφορετικά είναι αυτό το ΝΑΙ και το ΟΧΙ; Σε ποιο από αυτά μπορεί να επενδύσει ελπίδες και προσδοκίες ο λαός για να αποκρούσει, να αντισταθεί ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για να ανοίξει δρόμο υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων του και των συμφερόντων του;
Το μαύρο μπλοκ του ΝΑΙ το ξέρουμε καλά. Είναι οι δυνάμεις που ανοιχτά διακηρύσσουν πως ο λαός πρέπει να είναι πάντα σκυφτός και υποταγμένος. Στους φονιάδες και τους ληστές της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Στην αστική τάξη και τα ντόπια αφεντικά. Είναι οι δυνάμεις που με αταλάντευτη συνέπεια και λύσσα προώθησαν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Όχι μόνο τα προηγούμενα 5-6 χρόνια αλλά πάντα. Είναι η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, οι μετεγγραφές από το διαλυμένο ΛΑΟΣ και τα ρημάδια της ΔΗΜΑΡ. Όλοι αυτοί αναζητούν ρόλο και επιστροφή για να συνεχίσουν αυτό που πάντα έκαναν: Να υπηρετούν τους ξένους και ντόπιους δυνάστες, να χτυπάνε το λαό. Θέλουν να «μας σώσουν» με το μόνο τρόπο που ταιριάζει στα συμφέροντα που υπηρετούν. Μετατρέποντας τη χώρα σε μια ειδική οικονομική ζώνη που θα αλωνίζουν τα μονοπώλια και θα είναι σκλάβοι οι εργάτες, εξαθλιωμένος ο λαός. Μετατρέποντας τη χώρα σε ένα αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο για να εξορμά σε πολέμους από αυτό η Δύση στην οποία ανήκουμε, για να μακελεύεται ο λαός μας μαζί με τους λαούς της περιοχής όπως απαιτούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που ήδη έχουν εξελίσσονται.
Σε τι από όλα αυτά λέει ΟΧΙ το κυβερνητικό μπλοκ, το μπλοκ του ΟΧΙ; Σε ποιες πλευρές έστω αυτής της πολιτικής αντιτίθεται, σε ποιες καλεί το λαό να αντισταθεί; Ήδη πολύ πριν τις τελευταίες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυξε πως η ΕΕ, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, δεν είναι ληστές και φονιάδες του λαού μας και των λαών. Αλλά ότι είναι εταίροι μας και σύμμαχοι μας οι οποίοι μάλιστα θα εγγυηθούν τη δημοκρατία και την πρόοδο του λαού και της χώρας.. Και από τον περασμένο Γενάρη που συγκρότησε κυβέρνηση με το εθνικιστικό και ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ και εξέλεξε πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα σύμβολο του Καραμανλισμού, και του δόγματος «ανήκουμε στη Δύση» έβαλε μπρος την υλοποίηση αυτής της πολιτικής: Μέσα σε 5 μήνες εγκατέλειψε κάθε ίχνος ανακούφισης από το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, για να περάσει στην αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που έγινε έντιμος συμβιβασμός, στη συνέχεια επώδυνος συμβιβασμός και κατέληξε στο κυβερνητικό Μνημόνιο των 47+8 σελίδων. Παράλληλα με αυτά όχι μόνο υπηρέτησε τις αμερικανονατοϊκές δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά προχώρησε σε αποφάσεις για νέα εξοπλιστικά προγράμματα από τις ΗΠΑ και νέα Νατοϊκή βάση στην Κάρπαθο! Μαζί με όλα αυτά κατέθεσε και τη μέγιστη ως τώρα υπηρεσία του στο σύστημα: Συνέβαλλε καθοριστικά στο να παραμεριστεί και να αφοπλιστεί ο λαός, να μετατραπεί από μαχόμενη δύναμη που διεκδικεί τα δίκια του, σε βουβό θεατή της κακόφημης διαπραγμάτευσης με τους δυνάστες της ζωής του και του μέλλοντος του.
Τώρα η κυβέρνηση και ενώ έχει ήδη δώσει το Μνημόνιο της σε ΕΕ και ΔΝΤ, ενώ έχει ήδη δεσμευτεί στην προώθηση μιας νέας άγριας επίθεσης, κατέφυγε στην επινόηση ενός κάλπικου δημοψηφίσματος που εκτιμούσε ότι θα την βοηθήσει ακριβώς για να εφαρμόσει αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα. Ένα δημοψήφισμα με το οποίο φορτώνει στο λαό τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και τον εκβιάζει να δεχτεί πως στην «καλύτερη» περίπτωση αυτό που μπορεί να γίνει είναι να περάσει το νέο Μνημόνιο, το νέο κύμα μέτρων, με μικρές παραλλαγές σε αυτά που απαιτούν οι λεγόμενοι δανειστές.
Για να μην μένει καμιά αμφιβολία πως αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης και του μπλοκ του ΟΧΙ, όλη αυτή την εβδομάδα τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού και όλες οι παρεμβάσεις των κυβερνητικών στελεχών μας βομβαρδίζουν μονότονα με την ίδια απαίτηση: «Ψηφίστε ΟΧΙ, για να γίνει γρήγορα συμφωνία»! Μας λένε κατάμουτρα πως το δημοψήφισμα είναι ατού για να περάσει το δικό τους Μνημόνιο ενώ στο διάγγελμα του ο Τσίπρας την περασμένη Τετάρτη 1Η Ιούλη μας βεβαίωσε πως συμφωνεί σχεδόν με όλα τα στοιχεία της λεγόμενης νέας πρότασης Γιούνκερ κα πως το ισχυρό ΟΧΙ θα δώσει συμφωνία εντός 48 ωρών!

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,
Είναι φανερό πως αυτό το ψεύτικο ΟΧΙ που είναι ΝΑΙ στη συνέχιση της επίθεσης στο λαό, που είναι ΝΑΙ στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας και στην καπιταλιστική κυριαρχία, που είναι ΝΑΙ στη βαρβαρότητα, είναι η βασική δύναμη που στηρίζει και τροφοδοτεί το μαύρο μπλοκ του ΝΑΙ. Γίνεται φανερό πως τα σχέδια παλινόρθωσης των αντιδραστικών δυνάμεων, οι επιδιώξεις για μια ακόμα πιο δεξιά και αντιδραστική αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και συστήματος στηρίζονται πριν από όλα στην κυβερνητική πολιτική. Αυτή είναι που ανοίγει το δρόμο στην αντιλαϊκή επέλαση ιμπεριαλισμού και κεφαλαίου. Και γι αυτό το ΟΧΙ δεν αποτελεί καθόλου αντίβαρο και απάντηση σε αυτές τις μαύρες δυνάμεις. Και γι αυτό ο λαός δεν μπορεί να διαλέξει το ΟΧΙ για να αντισταθεί τάχα στο ΝΑΙ και στις δυνάμεις που το στηρίζουν. Η ήττα της γραμμής της λεγόμενης διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να φορτωθεί στο λαό. Και δεν μπορεί ο λαός να ελπίζει σε οτιδήποτε στηρίζοντας την ολοφάνερα πια χρεοκοπημένη κυβερνητική γραμμή.

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,
Ο λαός μας έχει ανάγκη να διατυπώσει και να αναδείξει τα δικά του ΟΧΙ και τα δικά του ΝΑΙ.
Ξεκινώντας από αυτό που είναι άμεσα μπροστά μας χρειάζεται να φωνάξουμε ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ. ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ, ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ, ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΛΠ. Αυτό το ΟΧΙ δεν υπάρχει στο κάλπικο δημοψήφισμα της Κυριακής. Στο δημοψήφισμα της Κυριακής ζητάνε από το λαό και με το ΝΑΙ και με το ΟΧΙ να πει ΝΑΙ στη συνέχιση της επίθεσης να πει ΝΑΙ σε νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Γι αυτό η Λ.Α.-Α.Α.Σ., καλεί το λαό ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ, ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ,ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ.
Αυτό είναι το πρώτο στοιχειώδες και αναγκαίο που πρέπει να παλέψουμε μέχρι και την Κυριακή, κόντρα στους μεγάλους εκβιασμούς που ασκούνται νύχτα μέρα από τους ιμπεριαλιστές που απαιτούν την πλήρη υποταγή μας, από την κυβέρνηση και όλες τις δυνάμεις του συστήματος που θέλουν να μας σύρουν «με το καλό και το άγριο» στην παραίτηση και στην απελπισία. Και πρέπει να το παλέψουμε παρόλο που δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά είτε δεν τολμούν, όπως το ΚΚΕ, να καταγγείλουν το δημοψήφισμα και να καλέσουν σε ΑΠΟΧΗ που είναι ο μόνος τρόπος απονομιμοποίησης του αλλά αντίθετα δηλώνουν πως είναι ευκαιρία για να ρίξει λέει ο λαός το ψηφοδελτίου του!. Είτε ακόμα άλλες δυνάμεις –όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ- συντάσσονται ανοιχτά στο μπλοκ του ψεύτικου ΟΧΙ τροφοδοτώντας έτσι τις χειρότερες αυταπάτες για το λαό.

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,
Σας καλούμε να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη της ΑΠΟΧΗΣ, και ταυτόχρονα γνωρίζουμε όλοι πως αυτό είναι μόνο το πρώτο αναγκαίο βήμα για όσα θα αντιμετωπίσουμε από τη Δευτέρα, που θα αναδιατυπωθούν οι ωμοί και σκληροί εκβιασμοί των ιμπεριαλιστών και η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος θα τρέχουν να βρουν τρόπους να τους υπηρετήσουν.
Ξέρουμε καλά ότι αυτό που μας χωρίζει από τους λεγόμενους δανειστές μας δεν είναι 60 ή 100 εκατομμύρια ή 100 δις ευρώ! Αυτό που μας χωρίζει από αυτούς που λένε δανειστές είναι μια άβυσσος. Από τη μια είναι τα δικά τους συμφέροντα που απαιτούν ληστεία εκμετάλλευση πολέμους. Που απαιτούν χώρα-παράρτημα στα συμφέροντα τους, λαό -δούλο σε όλες τις ορέξεις τους. Από την άλλη είναι ο λαός μας, οι λαοί, που θέλουν ζωή, δουλειά, δικαιώματα, ελευθερία, δημοκρατία.
Ξέρουμε καλά πως δεν υπάρχουν ανταλλάγματα για βάσεις που σπέρνουν θάνατο και καταστροφή. Πως η ειρήνη και η αδελφική συμβίωση με τους λαούς της περιοχής είναι υπέρτατο αγαθό. Δεν ανταλλάσσεται με αγωγούς και μπίζνες των αστών. Καταχτιέται πολεμώντας τους εμπρηστές των πολέμων.
Ξέρουμε καλά πως είναι στρεβλό και ψεύτικο το δίλημμα ευρώ ή δραχμή ή ίσως και ρούβλι όπως ακούγεται. Το πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι εξάρτηση ή ανεξαρτησία. Είναι ζωή υπόδουλη με επιτροπείες και προστάτες ή ο λαός αφέντης στον τόπο του.
Σε όλα αυτά χρειάζεται να καταφέρει ο λαός μας να πει τα δικά του ΝΑΙ και τα δικά του ΟΧΙ. Αλλά όλα αυτά τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ δεν έχει κανέναν να του τα αναθέσει. Μπορεί να τα παλέψει και να τα νικήσει στηριγμένος μόνο στις δικές του δυνάμεις. Και θα είναι μέσα από αυτό τον αγώνα και μέσα από τα σπλάχνα των εργατών, των φτωχών στρωμάτων της αγροτιάς και όλου του λαού, και μέσα από την πύρινη οργή της νεολαίας που θα γεννηθούν οι νέες αναγκαίες συγκροτήσεις για να τραβήξουν όλο το λαό μπροστά.
Σε αυτό το δρόμο κοιτάζει η ΑΠΟΧΗ από το κάλπικο δημοψήφισμα. Σε αυτό το δρόμο προσβλέπει η άρνηση μας να υπογράψει ο λαός τα νέα μέτρα και να διχαστεί διαλέγοντας ποιος θα του τα εφαρμόσει .Γι αυτό το δρόμο συγκροτήθηκε και παλεύει σε δεκάδες πόλεις της χώρας μας η Λ.Α.-Α.Α.Σ και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρουν θέση μέσα και δίπλα στις γραμμές της. Γι αυτό το δρόμο χρειάζεται να μην πάμε στις κάλπες την Κυριακή. Και να πάμε σε μαζικούς αγώνες ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια, για το σπάσιμο των δεσμών της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.