Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Χανιά: Συγκέντρωση - πορεία ενάντια στο νέο βάρβαρο μνημόνιο.

Η μαύρη πραγματικότητα που προδιαγράφουν για τους εργαζόμενους και το λαό τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών, θέτουν επιτακτικά την αναγκαιότητα να βγει ο λαός ξανά στους δρόμους του αγώνα για να υπερασπίσει τη ζωή και το δίκιο του.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε συγκέντρωση την Τρίτη 14 Ιούλη, το απόγευμα στην πλ. της Αγοράς, ενώ απευθύνθηκε και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή συγκέντρωση (που όμως δεν ανταποκρίθηκε), σαν μια πρώτη αγωνιστική έκφραση της οργής και της αντίθεσης στα νέα μέτρα.Στη συγκέντρωση μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις τόσο της Λ.Α. - Α.ΑΣ, όσο και του ΚΚΕ(μ-λ). Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης.
Τα συνθήματα «ΕΞΩ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» - «ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ» - «ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ» αντήχησαν ξανά στους δρόμους της πόλης.
Την Τετάρτη 15 Ιούλη, μέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ, η Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ έκανε προσυγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Χανίων και κατευθύνθηκε στην πλ. της αγοράς όπου θα πραγματοποιούταν η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ. Η ανύπαρκτη συγκέντρωση των μετρημένων στα δάκτυλα παραβρισκόμενων φανερώνει την απολύτως δικαιολογημένη απαξίωση των συνδικαλιστικών ηγεσιών από τους εργαζόμενους. Η οργή και ο θυμός των εργαζομένων για το νέο μνημόνιο δεν μπορεί να βρει διέξοδο μέσα από τον υποταγμένο φιλοκυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά μέσα απ’ τους δύσκολους και αναγκαίους δρόμους της μαζικής, συλλογικής αντίστασης και διεκδίκησης, ξεπερνώντας αυταπάτες και συνδιαχειριστικές λογικές . Ο λαός δεν χρωστάει τίποτα και σε κανένα, ενώ παράγει όλο τον πλούτο που λυμαίνονται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.