Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΑΝΙΑ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Για άλλη μια χρονιά τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς δασκάλους, καθηγητές και χωρίς όλες οι καθαρίστριες -ές να είναι στη θέση τους. Οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων δεν έχουν υπογράψει ακόμη σύμβαση για το σχολικό έτος 2015-16 και είναι άγνωστο πότε θα γίνει . Τελικά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η κυβέρνηση στις 26 Αυγούστου για την επαναπρόσληψη τους, δεν δεσμεύει κανένα(;) και έτσι οι καθαρίστριες γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στους δήμους και την κυβέρνηση. Το 3ο μνημόνιο είναι εδώ και συνεχίζει την πολιτική της επιβολή της βαρβαρότητας στη ζωή του λαού. Το δικαίωμα στη δουλειά για χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενους είναι στον αέρα. Θέλουν να επιβάλουν την εργασιακή ανασφάλεια και την κυλιόμενη μερική απασχόληση.

Οι συμβασιούχες καθαρίστριες δουλεύουν πάνω από 10 χρόνια στα σχολεία και διατηρούν ένα υγιεινό περιβάλλον για τους μαθητές με 300 ή 400, το πολύ 500 ευρώ, ανάλογα με τις αίθουσες του σχολείου.. Οι ντερεκτίβες της ΕΕ επιτάσσουν να δοθεί η καθαριότητα των σχολείων σε εργολάβους και να πεταχτούν στο δρόμο όσες δούλευαν τόσα χρόνια. Ήδη σε δήμους της Αττικής ,όπως στον Πειραιά έχουν προκηρύξει τις θέσεις για εργολάβους. Απ' το δήμο Χανίων ανακοινώθηκε ότι θα χρησιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με πεντάμηνο στην κοινωφελή εργασία στα σχολεία για την καθαριότητα , δημιουργώντας έτσι τετελεσμένο γεγονός.
Απέναντι σ’ αυτή την προοπτική οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο απ’ αυτό του συλλογικού μαζικού αγώνα για να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά.
Απαιτούμε να προσληφθούν άμεσα οι συμβασιούχες καθαρίστριες.
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Χανιά, 9-09-2015
Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ