Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ξάνθη: αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Έγινε την Πέμπτη 29 Οκτώβρη το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό συλλαλητήριο, το οποίο είχαν καλέσει με κοινή αφίσα η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Λαϊκή Ενότητα. Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ ενέταξε το συλλαλητήριο αυτό στην καμπάνια που κάνει επί δύο εβδομάδες, με κεντρικό σύνθημα "Μέτωπο των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό - Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες". Καμπάνια η οποία ολοκληρώνεται το Σάββατο 31 Οκτώβρη με μετάβαση στην Ειδομένη του Κιλκίς και παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης που έχουν συγκεντρωθεί στους πρόσφυγες και στις ομάδες εθελοντών.
Η Λαϊκή Αντίσταση προπαγάνδισε το συλλαλητήριο τις προηγούμενες ημέρες με παρεμβάσεις στις σχολές, πανό έξω από το Εργατικό Κέντρο, δηλώσεις σε τοπικό κανάλι και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, καθώς και με μαζικό μοίρασμα προκηρύξεων και παράλληλη αφισοκόλληση στο κέντρο της πόλης. Το μπλοκ της στην πορεία ήταν αρκετά καλό και δυναμικό, και πλαισιώθηκε κυρίως από νέους, αποτέλεσε δε τον βασικό κορμό της διαδήλωσης. Αντίθετα η συμμετοχή των άλλων δύο οργανώσεων ήταν μικρή. Ωστόσο η πραγματοποίηση της διαδήλωσης μέσα από ένα κοινό κάλεσμα, ήταν ένα θετικό γεγονός. Όπως θετικό ήταν το γεγονός της συμμετοχής μεμονωμένων αγωνιστών και από άλλες συλλογικότητες της πόλης.
Μπορεί ο δρόμος της κοινής δράσης να παρουσιάζει δυσκολίες, ωστόσο φαίνεται ότι -ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες- είναι αναγκαίος για να γίνουν βήματα αντίστασης και αγώνα.
Σ.Χ.