Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΣΑΜΟΣ: ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Α.ΑΣ.

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία συνελεύσεις της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ την Τετάρτη 14/10 και την Παρασκευή 16/10, σε Καρλόβασι και Μαραθόκαμπο αντίστοιχα. Η θεματολογία αφορούσε βασικά δύο ζητήματα. Πρώτον, το κύμα διώξεων αγωνιστών στο νομό της Σάμου για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις της προηγούμενης διετίας και στην ανάγκη κινηματικής απάντησης τόσο μέσα από την παρουσία ενός αγωνιστικού δυναμικού την ημέρα των δικών, αλλά κυρίως μέσα από την πλατιά καταγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σε αυτή τη συγκυρία επιλέγει να ανακινήσει πανελλαδικά το ζήτημα των διώξεων και να επιβάλλει σε αρκετές περιπτώσεις καταδικαστικές αποφάσεις προκειμένου να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας.
Δεύτερον, το προσφυγικό ζήτημα και την ανάγκη ανάδειξης του ρόλου των ιμπεριαλιστών στη Συρία, αλλά και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.

Κοινός τόπος ότι η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες περνά μέσα από την καταγγελία των ιμπεριαλιστικών γερακιών και από τη συγκρότηση αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας.
Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση καμπάνιας για το αντιπολεμικό-προσφυγικό ζήτημα, η οποία ξεκίνησε με παρέμβαση με μικροφωνική και πανό το Σάββατο 17/10 στο Καρλόβασι και με στόχο την πραγματοποίηση σύσκεψης και με άλλες συλλογικότητες προκειμένου να πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια, διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις.
Η παρέμβαση του Σαββάτου ήταν ιδιαίτερα μαζική, με αρκετούς φοιτητές και εργαζόμενους, όπου μοιράστηκε πλατιά η προκήρυξη της Λαϊκής Αντίστασης -ΑΑΣ και συζητήσαμε και με αρκετό κόσμο.