Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΘΗΝΑ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Κατόπιν απόφασης της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Νοτίων Προαστίων, μέλη της ΛΑ - ΑΑΣ, ως μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης - Μοσχάτου προκάλεσαν Σύσκεψη σωματείων και Συλλογικοτήτων για το συντονισμό στο θέμα Ιμπεριαλισμός - Πόλεμος - Προσφυγικό.
Στη Σύσκεψη αποφασίστηκε ως πρώτο βήμα να βγει κάλεσμα για Συναυλία - Διαδήλωση στην Πλατεία Νέας Σμύρνης το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 11π.μ. Παράλληλα αποφασίστηκε να βγει αφίσα για την εκδήλωση αυτή.
Στο συντονισμό μέχρι στιγμής συμμετέχουν: Η ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης - Μοσχάτου, η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Νέας Σμύρνης, ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Καλλιθέας - Μοσχάτου, εργαζόμενοι και μέλη του Δ.Σ των ΟΤΑ Καλλιθέας, η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Νοτίων Προαστίων, η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης και άλλες. συλλογικότητες.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Την προσφυγιά γεννούν οι πόλεμοι

Καταγγέλλουμε το συνεχόμενο αιματοκύλισμα του συριακού λαού με τα απανωτά χτυπήματα και τους βομβαρδισμούς που εξακολουθούν να εξαπολύουν Αμερικάνοι, Γάλλοι και Ρώσοι με πρόσχημα την «καταπολέμηση του ISIS». Όπως και στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, έτσι στη Συρία, είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που οδηγεί στο ξεκλήρισμα, τη δυστυχία, τον ξεριζωμό τους λαούς και γεννά τα καραβάνια των προσφύγων.
Ενάντια στους πολέμους που εξαπολύει ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο, ερημώνοντας ολόκληρες χώρες στην επιδίωξή τους για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και την καταλήστευση των λαών. Ενάντια στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές ΕΕ – Κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως αναλώσιμα θύματα προς εκμετάλλευση και καταπίεση. Ενάντια στο δηλητήριο της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του εθνικισμού που θέλουν να σπείρει το σύστημα του πολέμου και της εκμετάλλευσης ανάμεσα στους λαούς.
Καλούμε την κυβέρνηση και την πολιτεία να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα μας. Αντί να εξωραΐζει την αντιμεταναστευτική και ξενοφοβική πολιτική της ΕΕ, η κυβέρνηση οφείλει να παράσχει άμεσα άσυλο, έγγραφα, περίθαλψη και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε κάθε ξεριζωμένο πρόσφυγα και μετανάστη.
Να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς!
Να γκρεμιστεί ο φράκτης στον Έβρο. Όχι άλλοι νεκροί στο Αιγαίο.
Εκφράζουμε την πιο βαθιά και γνήσια αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας και καταδικάζουμε κάθε κρούσμα και φαινόμενο ξενοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων.
Καλούμε σε:
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Σάββατο 21 Νοέμβρη 11 πμ, Πλατεία Νέας Σμύρνης
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ