Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Από την εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά

Τη Πέμπτη 5/11 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά για τις πολιτικές εξελίξεις και τα μέτωπα πάλης που ανοίγονται την επόμενη περίοδο. Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς και την κινηματική αδράνεια, ένα αξιόλογο δυναμικό μαζεύτηκε στο εργατικό κέντρο για να συμμετέχει στη συζήτηση, αποτέλεσμα της κίνησης της Πρωτοβουλίας το προηγούμενο διάστημα. Η εισήγηση αναφέρθηκε στην ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που τώρα εκδηλώνεται σε μια σειρά σημεία του πλανήτη σε όλα τα επίπεδα και συμπυκνώνεται σε Συρία και Ουκρανία με τον πιο δραματικό τρόπο για τους λαούς.
Σε σύνδεση με τα προηγούμενα έγινε αναφορά στην επίθεση απέναντι στα λαϊκά στρώματα που ανοίγει ο νέος κύκλος εφαρμογής του 3 Μνημονίου και την αναγκαιότητα να αρχίσει ο λαός να βαδίζει το δικό του δρόμο, του δρόμου της αντίστασης και της διεκδίκησης, το δρόμο της συγκρότησης των λαϊκών δυνάμεων σε σύγκρουση με το σύστημα της βαρβαρότητας.
Από τη κουβέντα ανοίχτηκαν ζητήματα αριστεράς και κοινής δράσης και όπου και επικέντρωσε και το κλείσιμο της εκδήλωσης. Από την εκδήλωση βγήκε ότι η επόμενος σταθμός κίνησης κόσμου που συμμετέχει στη Πρωτοβουλία Αντίστασης είναι η απεργία της 12/11 κόντρα στη λογική της ντουφεκιάς στον αέρα που κινούνται οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και η πορεία του Πολυτεχνείου.