Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το προσφυγικό

Παρέμβαση πραγματοποίησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σήμερα η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. και με μοίρασμα προκήρυξης και ντουντούκες καλούσε το λαό να καταδικάσει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στις χώρες της Μέσης Ανατολής και να εκφράσει την αλληλεγγύη στα εκατομμύρια των προσφύγων που προκαλούν αυτές οι επεμβάσεις. Μοιράστηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία (χώρα του ΝΑΤΟ), ρίχνει λάδι στις φωτιές του πολέμου, που χρόνια κομματιάζει τη χώρα και τους λαούς της Συρίας. Η όξυνση της πολεμικής αναμέτρησης των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ) και των ενεργούμενών τους μπλέκει επικίνδυνα το κουβάρι των εξελίξεων για τους λαούς της περιοχής.
Λίγες μέρες πριν η προβοκατόρικη επίθεση των ισλαμοφασιστών -ISIS στο Παρίσι, με 129 άμαχους νεκρούς, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει νέος γύρος ανελέητων γαλλοαμερικανικών βομβαρδισμών στη Ράκκα της Συρίας, αυτή την φορά με μη ανακοινώσιμο αριθμό άμαχων νεκρών από τα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων(!).

Την ίδια ώρα τα κύματα των προσφύγων συνεχίζουν να συρρέουν καθημερινά, κατά χιλιάδες, στη χώρα μας, με τα δολοφονικά ναυάγια να αυξάνονται δραματικά. Τα γεγονότα στη Γαλλία, έδωσαν άλλοθι στους Αμερικάνους, Γάλλους, Ρώσους και άλλους ιμπεριαλιστές να εντείνουν την αντιπαράθεση και τους ανταγωνισμούς τους, με θύματα τους λαούς. Αυτή ακριβώς η αντιπαράθεση και ο συνεχιζόμενος πόλεμος, είναι η αιτία για τον ξεριζωμό, τη δυστυχία, και τη μαζική προσφυγιά και μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που αναζητούν – μάταια – μια καλύτερη τύχη στη Δύση.
Κι όσο η αντιπαράθεση αυτή θα οξύνεται, τόσο μεγαλύτερα κύματα προσφύγων θα δημιουργούνται!
Ταυτόχρονα αυξάνονται και οι συνολικότεροι κίνδυνοι εμπλοκής των λαών στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, από το ανοικτό μέτωπο της Ουκρανίας μέχρι τα Βαλκάνια, κι από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Β.Αφρική. Οι κίνδυνοι αυξάνουν και για το δικό μας λαό, όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποτάσσεται πλήρως στις απαιτήσεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Το ζήτημα των προσφύγων, μαζί με τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα, αποτελούν τα πιο εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα, καθώς η κυβέρνηση στηρίζει και εξωραΐζει την αντιμεταναστευτική και μνημονιακή πολιτική της ΕΕ.
Είναι υποκριτική η «φιλευσπλαχνία» της κυβέρνησης, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, των Μ.Κ.Ο., ακόμα και των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, δηλ. όλων αυτών που υπηρετούν το σύστημα της εκμετάλλευσης. Απέναντι σε αυτή οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, που ζουν κι αυτοί τη σκληρή καθημερινότητα της ανεργίας, των απολύσεων, της συνεχιζόμενης φτωχοποίησης, των «Μνημονίων» και των αλλεπάλληλων βάρβαρων μέτρων, θα πρέπει έστω και μεμονωμένα, έστω και αυθόρμητα, να εκφράσουν την υλική τους αλληλεγγύη στη χειμαζόμενη προσφυγιά.
Επιτακτικότερη ανάγκη, όμως, είναι η κοινή τους προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός μαζικού και δυναμικού αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να βάλει φραγμό στους άδικους πολέμους των ιμπεριαλιστών και στις ανείπωτες συμφορές που προκαλούν.
Για την τραγική πραγματικότητα που ζούμε στη χώρα υπάρχουν υπεύθυνοι. Και αυτοί είναι οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ. Αλλά κι η ντόπια άρχουσα τάξη και οι κάθε είδους κυβερνητικοί διαχειριστές του συστήματος της εξάρτησης, που συνηγορούν και αποδέχονται τις πολιτικές των ισχυρών.

- Να αντισταθούμε στο ρατσιστικό δηλητήριο που διοχετεύουν όσοι επιθυμούν να αποκρύψουν τους πραγματικούς υπεύθυνους της κατάστασης. Να κλείσουμε τον δρόμο στο ρατσισμό και το φασισμό.
- Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη κινήματος ελλήνων και προσφύγων, ενάντια στους υπεύθυνους του προβλήματος μέσα από πρωτοβουλίες, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και διαδηλώσεις.
- Να συμμετάσχουμε στους μαζικούς αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.
- Να εκφράσουμε ουσιαστικά την πραγματική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που είναι κι αυτοί θύματα των ίδιων εχθρών.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

- ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ!
- ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΣΕΝΓΚΕΝ ΚΑΙ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 1 & 2!
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ!
- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! - ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
- ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
- ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!


- www.la-aas.blogspot.gr   email: l.a.a.a.synergasia@gmail.com                                                 28-11-2015