Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. με τους απολυμένους της "ΡΟΔΟΠΗΣ"

Συνεχίζει τις απολύσεις η εργοδοσία της ΡΟΔΟΠΗΣ (αδελφοί Σαράντη) και μάλιστα με τον πιο προκλητικό τρόπο. Την Παρασκευή 27/11, ημέρα που είχε οριστεί τριμερής στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία δεν πήγε επειδή θεώρησε πρόκληση (!) τη στάση εργασίας που έκανε το σωματείο την προηγούμενη ημέρα, προχώρησε στην 5η απόλυση, και τη Δευτέρα 1/12 στην έκτη. Και βέβαια έπεται συνέχεια...
Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι, προβληματισμένοι, αλλά και με διάθεση αγώνα. Στην συνέλευση της Κυριακής 30/11 αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία στάση εργασίας για την Τετάρτη 2/12, συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης και νέα απεργία την Παρασκευή 4/12 (προτάθηκε από εργαζόμενους και όχι από το ΔΣ). Βέβαια η απεργία της Παρασκευής τέθηκε από την επομένη ημέρα σε αμφισβήτηση από το ΔΣ του σωματείου, και θα συζητηθεί σε συνέλευση έξω από το εργοστάσιο στην απεργία της Πέμπτης, με το αιτιολογικό ότι την ίδια ημέρα γίνεται τριμερής στην Αθήνα.
Την Τετάρτη πολλοί εργαζόμενοι, αλλά και συμπαραστάτες, συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια, όπου εκδικαζόταν τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε το σωματείο για την πρώτη απόλυση, αλλά, όπως αναμενόταν, η εργοδοσία ζήτησε και πήρα αναβολή για τις 13 Γενάρη. Το ίδιο έγινε και για αντίστοιχη περίπτωση απόλυσης στο εργοστάσιο ΚΟΜΟΤΕΧ.
Η Λαϊκή Αντίσταση ήταν μαζικά στα δικαστήρια εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους εργάτες και των δύο εργοστασίων.