Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ηράκλειο: Έξω ο Κέρι από την Ελλάδα

Παρέμβαση στην πλατεία Λιονταριών πραγματοποίησε η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ το απόγευμα της Παρασκευής 4 Δεκέμβρη.
Ήταν μια προσπάθεια από την μεριά μας ώστε να μη μείνει αναπάντητη η επίσκεψη του μακελάρη - εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Κέρι. Σε μια περίοδο όπου οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται δημιουργώντας κινδύνους για τους λαούς από Ουκρανία μέχρι την Μέση Ανατολή. Όπου οι "έξυπνες βόμβες" των ιμπεριαλιστών έχουν αποτέλεσμα το θάνατο αθώων σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας ταυτόχρονα εκατομμύρια προσφύγων. Όπου η πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης εντείνεται με πρόσχημα την "σωτηρία" της χώρας μας, παραχωρώντας την σαν ορμητήριο στα φονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Ήδη η βάση της Σούδας έπαιξε σημαντικό ρόλο σε πολεμικές επιχειρήσεις από τους ιμπεριαλιστές οι οποίοι, μάλιστα, θέλουν την παραπέρα αναβάθμισή της. Απαιτούν, ταυτόχρονα, τη δημιουργία νέας βάσης μη επανδρωμένων αεροπλάνων (drones) στην Κρήτη (Καστέλλι Ηρακλείου).
 Η ΛΑ - ΑΑΣ με πανό, ντουντούκα και προκήρυξη κατήγγειλε τα παραπάνω στους Ηρακλειώτες. Κατήγγειλε, επίσης, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έχει αναγάγει τους μακελάρηδες των λαών σε συμμάχους της. Κάλεσε τους πολίτες να συμβάλουν στη δημιουργία και ανάπτυξη αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, του μόνου που μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.