Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Στους αγώνες η προοπτική της νεολαίας! Κάτω τα χέρια απ΄ τα δημοκρατικά δικαιώματα!

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 από τις σφαίρες του αστυνομικού Κορκονέα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τροφοδότησε ένα ολόκληρο ξέσπασμα της νεολαίας. Στο πρόσωπο του Αλέξη η νεολαία είδε τον ίδιο της τον εαυτό, είδε να δολοφονούνται από το κράτος και το σύστημα οι ελπίδες και τα όνειρά της. Η δολοφονία του Αλέξη αποτέλεσε αιτία και αφορμή για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας που βγήκαν στο προσκήνιο με εκκωφαντικό τρόπο και δεν σίγασαν απέναντι στο σύστημα και την κρατική καταστολή. Στο πρόσωπο του Κορκονέα η νεολαία είδε το σύστημα της εκμετάλλευσης και ότι πιο σάπιο αυτό πρεσβεύει και απέναντι σε αυτή τη σαπίλα ενστικτωδώς και αυθόρμητα βγήκε κατά χιλιάδες στους δρόμους.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις της νεολαίας το Δεκέμβρη του 2008 εκδηλώθηκαν στο ξεκίνημα της κρίσης του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος παγκόσμια. Μιας κρίσης που συνεχίστηκε και διογκώθηκε και έφερε στη χώρα και το λαό μας καινούργιες συνθήκες καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Με όχημα τα μνημόνια και συνεχιστές της ίδιας πολιτικής τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν. Ο αυθόρμητος ξεσηκωμός της νεολαίας δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την κατάσταση και τα όρια που έβαζαν οι δυνάμεις που κυριαρχούσαν στο κίνημα. Από τη μία φάνηκαν τα όρια του αυθόρμητου και η ανάγκη του να γίνει ο αγώνας αυτός συνειδητός πολιτικός και οργανωμένος, και από την άλλη επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά ότι τα αιτήματα πάλης και αντίστασης στην πολιτική του συστήματος είναι αναγκαίο να στηριχθούν τους αγώνες και σε ένα κίνημα με σωστό προσανατολισμό.
Σήμερα 7 χρονιά μετρά ο Δεκέμβρης δεν έχει μια εθιμοτυπική μορφή. Όσο το ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα εφορμά απέναντι στην εργατική τάξη και τους λαούς. Όσο οι ισχυροί της γης κομματιάζουν χώρες και γένουν καραβάνια προσφύγων. Όσο οι σημερινές κυβερνήσεις ψηφίζουν νέα μνημόνια κατ εντολή των ξένων αφεντικών τους. Όσο εξαπλώνονται η ανεργία, η ελαστική εργασία, οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση και καταπνίγονται τα των δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Τόσο η νεολαία και ο λαός θα χρειάζεται να ξανά ψηλαφίζουν τον μαζικό ξεσηκωμό του Δεκέμβρη. Τόσο θα τον αποτιμούν για να τον πάνε ένα βήμα παραπάνω. Θα οργανώνονται και θα παλεύουν και θα φρενάρουν με τους αγώνες τους την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, των πολέμων και των στυγνών δολοφονιών. Την πολιτική της εξάρτησης. Η οικοδόμηση ενός κινήματος, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής είναι αυτή που δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί ούτε το 2008 και είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει σήμερα.
Στις εργατικές λαϊκές και νεολαιίστικες εξεγέρσεις του μέλλοντος θα βρει δικαίωση ο Δεκέμβρης και θα προχωρήσει παραπέρα όσο το εργατικό, λαϊκό κίνημα συγκροτούνται και πετυχαίνουν νίκες σήμερα.

Απάντηση στη δολοφονία του Αλέξη είναι η συνέχιση των αγώνων!
Στους αγώνες βρίσκεται η προοπτική του λαού και της νεολαίας!
Κάτω τα χέρια απ΄ τα δημοκρατικά δικαιώματα!
Κάτω η πολιτική της εξάρτησης, της φτώχειας, της ανεργίας και της κρατικής τρομοκρατίας!

5.12.2015