Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση συνεδρίασης της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Συνεδρίασε την Πέμπτη 15/1/16 η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Συζητήθηκε σε γενικές γραμμές η τρέχουσα πολιτική κατάσταση και εκτιμήθηκε πως πρέπει να δοθεί βάρος στις λαϊκές αντιστάσεις ενάντια στο νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλαίσιο των απαιτήσεων των ιμπεριαλιστών «δανειστών».
Για το σκοπό αυτό η Γραμματεία καλεί σε πανελλαδική καμπάνια ενάντια στο νέο αντι-ασφαλιστικό, σε πόλεις, σε γειτονιές και σε χώρους, με μαζικές παρεμβάσεις και πικετοφορίες, στην πραγματοποίηση συνελεύσεων των σχημάτων της, και στη συμμετοχή της σε κεντρικές συγκεντρώσεις και απεργίες. Αποφασίστηκε η έκδοση αφίσας ενώ έχει εκδοθεί και σχετική προκήρυξη. 
Παράλληλα η Γραμματεία εκτίμησε πως οι εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τους αυξημένους κινδύνους για τους λαούς, που γεννούν οι οξυμένοι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, οι επεμβάσεις και τα πολεμικά τους σχέδια, καθώς και η συνέχιση και η ένταση της προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής εκατοντάδων χιλιάδων ξεριζωμένων, κρατούν ιδιαίτερα επίκαιρο το πεδίο παρέμβασης στο αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό και προσφυγικό ζήτημα. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να πραγματοποιήσει κεντρική εκδήλωση και να αναλάβει πρωτοβουλία κινηματικής δράσης σε χρόνο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.