Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Για άλλη μια φορά οι αγρότες στο δρόμο, αντιμέτωποι με την κτηνώδη αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική των Μνημονίων και της ΚΑΠ. Αντιμέτωποι με την πολιτική που επιτάσσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και εφαρμόζει η δουλοπρεπής κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτή η πολιτική απέναντι στα προβλήματα της αγροτιάς, συνεχίζεται για χρόνια τώρα και με κάθε κυβέρνηση. Τώρα εντείνεται με την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου και την άδικη φορολογία και την απαράδεκτη ασφαλιστική επιβάρυνση που καταστρέφει τα φτωχότερα στρώματα της αγροτιάς. Η κυβερνητική νομοθεσία, προχωράει στην άρση της ασυλίας της κατοικίας και των χωραφιών τους, προκειμένου να γίνεται ο φορολογικός έλεγχος! Το Υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει το μέτρο των προληπτικών κατασχέσεων ποσών εκ μέρους της Εφορίας για οφειλές προς το Δημόσιο (επιστροφές φόρου πετρελαίου και επιστροφές ΦΠΑ), που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Ταυτόχρονα, και παρά τις ψεύτικες διακηρύξεις της, έδωσε το «πράσινο φως» να μπει χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών που χρωστάνε στον ΟΓΑ και στον ΕΛΓΑ και να γίνονται παρακρατήσεις από τα κονδύλια των επιδοτήσεων που δικαιούνται. Η πρόταση του Τσίπρα για διάλογο είναι μία απάτη! Η κρατική καταστολή και οι επιθέσεις των ΜΑΤ πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας δείχνουν τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση παραβλέπει σκόπιμα το γεγονός ότι το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, (γύρω στο 4-5% ετησίως), αλλά και το έλλειμμα (1,9 δις €) στο Αγροτικό Εμπορικό Ισοζύγιο, για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων που θα μπορούσαν να παραχθούν στη χώρα μας. Παραβλέπει ακόμα τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον άμεσο κίνδυνο κατάσχεσης του 70% της υποθηκευμένης αγροτικής γης, από τις εισπρακτικές εταιρείες των τραπεζών, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που οδηγούν στην πλήρη διάλυση της Γεωργίας-Κτηνοτροφίας-Αλιείας.
Η ΕΕ στην προσπάθειά της να ξεφορτωθεί μια για πάντα από τους ώμους της το επικίνδυνο «βαρίδι» που λέγεται φτωχομεσαία αγροτιά, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» της Ευρωπαϊκής Γεωργίας στην αντιπαράθεσή της με τα άλλα ισχυρά κράτη, βάζει τώρα σε εφαρμογή τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2014-2020, προσαρμοσμένη απολύτως στις ανάγκες των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα (προμηθευτές, μεγαλεμπόρους, αγροδιατροφικές αλυσίδες, αγροτοβιομήχανους και τραπεζικό κεφάλαιο), προκειμένου να πετύχουν, όπως αναφέρθηκε, τη συγκέντρωση της γης και τη συγκεντροποίηση της παραγωγής, προς όφελος των γεωργικών επιχειρήσεων, των αγροδιατροφικών αλυσίδων και των μεγάλων αγροτικών μονάδων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Αυτή είναι η αλήθεια.
Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα που ξεκίνησε ξανά η αγροτιά και εκφράζει τη θέλησή της να παλέψει με τις γνήσιες δημοκρατικές και αγωνιστικές δυνάμεις της κυρίως της φτωχομεσαίας αγροτιάς προκειμένου αυτές να πάρουν την πρωτοβουλία μέσα από γενικές συνελεύσεις των αγροτικών συλλόγων, έξω και πέρα από την χρεοκοπημένη δράση των αγροτοπατέρων, για την προβολή και διεκδίκηση των άμεσων αιτημάτων, αλλά και την επιλογή μορφών πάλης που θα μπορούν να κάνουν πιο μαζικό και αποτελεσματικό τον αγώνα τους και να αναδείξουν σε πανελλαδικό επίπεδο τα κρίσιμα και πραγματικά αιτήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς που οδηγείται στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον αφανισμό.

· Κάτω το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα!
· Όχι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολόγησης των αγροτών!
· Να μην καταργηθεί το αφορολόγητο
· Να συγκροτήσουμε μέτωπο αντίστασης και πάλης του λαού ενάντια στα νέα και παλιά μνημόνια, για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!