Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Πανσαμιακή εξόρμηση και πρωτοβουλίες της ΛΑ-ΑΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Με βάση και το κάλεσμα της Γραμματείας για πανελλαδική αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική εξόρμηση και καμπάνια συγκλήθηκε στο Καρλόβασι την Τετάρτη 24-2 η Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης- ΑΑΣ.
Στη Συνέλευση συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο την πολλαπλή ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, την εμπλοκή της χώρας και μιας σειράς τοπικών δυνάμεων σε αυτήν στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΕΕ από τη μια και Ρωσίας από την άλλη. Επισημάνθηκαν οι επιπτώσεις της κατάστασης αυτής στα Βαλκάνια και εντός της ΕΕ και ιδιαίτερα η απόφαση στρατιωτικής απόβασης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Μια απόφαση που εκτιμήθηκε ότι συνιστά κλιμάκωση των πολεμικών κινδύνων για τους λαούς και τις χώρες της περιοχής, μια απόφαση που –με τη συνέργεια της κυβέρνησης που υπηρετεί πιστά το δόγμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας- μετατρέπει ολόκληρο το Αιγαίο σε «πλωτή βάση» των Αμερικανονατοϊκών.
Στην ίδια βάση συζητήθηκε και το προσφυγικό ζήτημα και από τη σκοπιά της ανάγκης να αναπτυχθεί αγώνας διεκδίκησης και αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των ξεριζωμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, ενάντια στον εγκλεισμό τους σε άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα σαν αυτό που ήδη υπάρχει και επεκτείνεται στο νησί μας. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι απέναντι στην ενίσχυση των κινδύνων σφαγής των λαών στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, πρέπει να απομονωθεί κάθε φασιστική και εθνικιστική δύναμη και φωνή που προωθούν το διχασμό και τη διαίρεση και να δυναμώσει η κατεύθυνση της κοινής πάλης, του λαού μας με τους πρόσφυγες/μετανάστες και όλους τους λαούς της περιοχής απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τους υποτακτικούς τους.
Σε αυτό το πλαίσιο η Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης-Αριστερής Ανιτιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, αποφάσισε:
  • Πανσαμιακή αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική εξόρμηση με τα υλικά της ΛΑ-ΑΑΣ αλλά και με πανό και τοπική προκήρυξη που θα αναδεικνύει το ζήτημα του κέντρου κράτησης των προσφύγων/μεταναστών. Ήδη το Σάββατο 27/2 έγινε μια πρώτη παρέμβαση στο Καρλόβασι ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα συνεχιστεί σε χωριά της Δυτικής Σάμου (Μαραθόκαμπος, Πλάτανος, Κουμέικα, Κοντακέικα, Λέκα). Η εξόρμηση θα συνεχιστεί από το επόμενο Σαββατοκύριακο (5-6/3) στην πόλη της Σάμου, και στα ανατολικά του νησιού (Μυτιληνιούς, Πυθαγόρειο, Χώρα, Πύργο).
  • Την πραγματοποίηση εκδήλωσης της ΛΑ-ΑΑΣ για τη συνολικότερη ανάδειξη του ζητήματος στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου.
  • Την επιδίωξη συνδιοργάνωσης αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με σωματεία και συλλόγους αλλά και με κάθε πολιτική συλλογικότητα που θα ήθελε να συμβάλλει στην ανάγκη να αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα πάλης ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό που δυναστεύει ,καταστρέφει και απειλεί με τα χειρότερα τις χώρες και τους λαούς της περιοχής.

28/2/2016