Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ξάνθη. Αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική καμπάνια, αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες 22 έως 31 Μάρτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ Ξάνθης
Αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική καμπάνια, αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες
22 έως 31 Μάρτη
  • Τρίτη 22 Μάρτη, Εκδήλωση - Συζήτηση, 7:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή και η ανάγκη για κοινό μέτωπο των λαών». Ομιλητές: Εκπρόσωπος Partizan (Τουρκία), Εκπρόσωπος Λαϊκής Αντίστασης
  • Κυριακή 27 Μάρτη, Στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ, Αφηγήσεις «Στα μονοπάτια της μνήμης» από την ομάδα λόγου και κίνησης «Επενέργεια»
  • Πέμπτη 31 Μάρτη, Αντιιμπεριαλιστική-Αντιπολεμική διαδήλωση, 7:00 μ.μ. Κεντρική Πλατεία
  • Από 24 έως 31 Μάρτη. Στηρίζουμε-συμμετέχουμε στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, που οργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες
ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Η οδύσσεια των προσφύγων και οι τραγικές καταστάσεις που περνούν μέσα στα σαπιοκάραβα, στα λιμάνια και στους δρόμους της χώρας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα λασπόνερα της Ειδομένης και στους φράχτες των συνόρων, είναι η μια πλευρά του δράματος. Πίσω απ’ αυτήν ξετυλίγεται η άλλη πλευρά, πιο αποτρόπαια και φρικαλέα. Η δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων και η καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας, της Συρίας, μέσα από τη φωτιά του πολέμου και την κόλαση που δημιουργούν οι βόμβες των ιμπεριαλιστών.

 ΗΠΑ, Ρωσία και ΕΕ ανταγωνίζονται πάνω στα ρημαγμένα κορμιά των χωρών που καταστρέφουν, και τη δυστυχία των λαών που δολοφονούν, για το ξαναμοίρασμα της περιοχής, στο πλαίσιο του παγκόσμιου ανταγωνισμού τους.
Αν σήμερα μιλούν για εκεχειρία στη Συρία, είναι για να ετοιμάσουν τους όρους, ο ένας σε βάρος του άλλου, για τον επόμενο γύρο πιο αιματηρής και πιο διευρυμένης αντιπαράθεσης.
Ο πόλεμος, λοιπόν, που έχει αφήσει με τραγικό τρόπο το αποτύπωμά του πάνω στους κατατρεγμένους πρόσφυγες, περιδιαβαίνει την περιοχή μας!! Και η χώρα μας, εμπλέκεται άμεσα σ’ αυτόν τον κλιμακούμενο κίνδυνο.
Δουλικά και υποτακτικά η κυβέρνηση, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες, ακολουθεί τους μεγάλους μακελάριδες στις πολεμικές τους εξορμήσεις και υλοποιεί τις πολιτικές τους. Παραχωρεί τον ελληνικό χώρο σαν ορμητήριο για τους βομβαρδισμούς τους, συμμετέχει στην αρμάδα του ΝΑΤΟ, εφαρμόζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, απουσιάζει από κάθε φροντίδα για τους πρόσφυγες και εξαντλεί την «προσφορά» της στο να στήνει στρατόπεδα συγκέντρωσης και να μετατρέπει τη χώρα σε μια μεγάλη αποθήκη ψυχών.
Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη η σπουδαία έκφραση αλληλεγγύης που εκδηλώνει απλόχερα ο λαός μας στους μετανάστες, να μετατραπεί σε μια μυριόστομη μαζική φωνή καταγγελίας του συνεχιζόμενου εγκλήματος και αυτών που το προκαλούν και το στηρίζουν. 
  Να εκδηλωθεί πλατιά, σ’ όλη τη χώρα, ένα μαζικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Που θα παλεύει για το σταμάτημα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να ξαναγυρίσουν ασφαλείς στην πατρίδα τους και να πάρουν τη ζωή στα δικά τους χέρια.
Θα απαιτεί τη μη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο. Την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και το σταμάτημα της λειτουργίας των βάσεων.
Που θα καταγγέλλει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών και θα διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, άσυλο, περίθαλψη, ταξιδιωτικά έγγραφα και ελεύθερη μετακίνηση για όλους.  
Που θα οικοδομεί τους όρους για ένα Μέτωπο Πάλης των Λαών της περιοχής, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.