Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Πάτρα: Τετάρτη 30/03/2016 στις 19:00 εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 30/03/2016 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της ΛΑ-ΑΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας για το προσφυγικό και την ανάγκη συγκρότησης μετώπου των λαών απέναντι στον ιμπεριαλισμό. Θα μιλήσει εκπρόσωπος του PARTIZAN (Τουρκία) και εκπρόσωπος της ΛΑ-ΑΑΣ.ΗΠΑ, Ρωσία και Ε.Ε. άλλοτε σε συνεργασία και άλλοτε σε αδυσώπητο ανταγωνισμό μεταξύ τους για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής εξαπολύουν κατακτητικούς πολέμους, ισοπεδώνουν και λεηλατούν χώρες, οργανώνουν πραξικοπήματα και εμφυλίους πολέμους. Η εμφύλια σύγκρουση στη Συρία είναι η επόμενη πράξη του φρικιαστικού δράματος. Εχουν προηγηθεί η Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβυή, η Ουκρανία κ.α. Πέρα από τα ερείπια και την καταστροφή η ιμπεριαλιστική θηριωδία οδηγεί λαούς ολόκληρους στο θάνατο, την εξαθλίωση και την προσφυγιά.
Υπό αυτή την έννοια δεν μπορεί κανείς να κάνει λόγο για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στις λάσπες της Ειδομένης ή για τα τσακισμένα κορμιά στην θάλασσα του Αιγαίου χωρίς να αναδεικνύει τις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα. Η προσφυγιά δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας στην ουσία την δουλική και υποτελή πολιτική των προκατόχων της προσφέρει την χώρα μας σαν ορμητήριο για τους βομβαρδισμούς των ιμπεριαλιστών, εφαρμόζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., μετατρέπει τη χώρα σε αποθήκη ψυχών και επιτρέπει στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ να γίνουν ρυθμιστές των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.
Επομένως, είναι αναγκαίο η αλληλεγγύη που δείχνει ο ελληνικός λαούς απέναντι στους πρόσφυγες να αποκτήσει αντιπολεμικά και αντιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά. Γιατί εκείνοι που οδηγούν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια είναι οι ίδιοι που εξαπολύουν τον πόλεμο. Ο αγώνας ενάντια στην πολιτική των μνημονίων είναι παράλληλα και αγώνας για να έχουν πρόσφυγες και μετανάστες περίθαλψη, άσυλο και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Για να δημιουργηθεί ένα μέτωπο των λαών απέναντι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.