Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για να σταματήσει η καταστροφική εξόρυξη στη Χαλκιδική! Άμεση απαλλαγή των 400 διωκόμενων αγωνιστών!

Στις 5 Μαρτίου, διαδηλώνουμε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη στη Χαλκιδική! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους κατοίκους, που παρά τις άδικες διώξεις και τις συκοφαντίες, συνεχίζουν εδώ και χρόνια έναν μεγαλειώδη αγώνα ενάντια τα σχέδια λεηλασίας του τόπου.
Απέναντι μας βρίσκεται το ξένο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο: οι πολυεθνικές εταιρίες (El Dorado Gold) που καταστρέφουν τον τόπο και δηλητηριάζουν το μέλλον των ανθρώπων στο βωμό του κέρδους. Απέναντι μας είναι και η άρχουσα τάξη της χώρας και οι κυβερνήσεις της που παραχωρούν «γη και ύδωρ» και τσακίζουν τα δικαιώματά μας καθημερινά. Απέναντί μας στέκεται όλο το σάπιο «σύστημα δικαιοσύνης» σε εντεταλμένη υπηρεσία να αθωώνει τα ληστρικά και καταστροφικά σχέδια της εταιρίας την ίδια ώρα που καταδικάζει με στημένες κατηγορίες εκατοντάδες αγωνιστές κατοίκους (400 διωκόμενοι). Απέναντί μας είναι και τα ΜΜΕ, που σαν πιστά φερέφωνα, συκοφαντούν και προβάλλουν τα ψέματα της εταιρείας, χύνοντας τόνους δάκρυα για τις «θέσεις εργασίας», την ίδια ώρα που πολλαπλάσιες θέσεις χάνονται από την καταστροφική εξόρυξη.
Τα σχέδια εξόρυξης στη Χαλκιδική είναι ένα μέρος των ληστρικών σχεδίων που αφορούν όλη τη Β. Ελλάδα και, την ίδια στιγμή, είναι ένα κομμάτι της επίθεσης που δέχεται καθημερινά όλος ο λαός μας σε όλα τα πεδία της ζωή του. Μόνο όπλο μας η ένωση σε κοινό μέτωπο, ο μαζικός και παρατεταμένος αγώνας για τον τόπο και το δικαίωμά στη ζωή.
Όσο, κι αν η εταιρεία παρουσιάζεται δήθεν «υπερασπιστής» των εργαζομένων, οι αιφνίδιες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η El Dorado τον Ιανουάριο λόγω πτώσης στην τιμή της μετοχής της, ήρθαν να συναντήσουν τον τραγικό θάνατο του 52χρονου εργάτη στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός στις «Μαύρες Πέτρες» πριν μερικές μέρες (29/2) και να αποκαλύψουν ξανά την αδίστακτη εκμετάλλευση που επιφυλάσσουν οι πολυεθνικές του ματωμένου χρήματος στους εργάτες-μεταλλωρύχους. Ξεσκεπάζεται, για άλλη μια φορά, το δολοφονικό τους πρόσωπο. Γίνεται φανερό ότι ο εχθρός, τόσο για τους εργάτες, όσο και για τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής, είναι κοινός.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κανέναν «σωτήρα». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένας αδίστακτος φορέας της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού μας. Δεν πρόκειται απλά για «έλλειψη πολιτικής βούλησης» ή για «αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και πράξεων». Πρόκειται για τη σκληρή πραγματικότητα: ότι καμιά κυβέρνηση, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να έρθει σε κόντρα με το μεγάλο κεφάλαιο. Μόνο οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες του λαού μπορούν να φέρουν ανατροπές! Και πρέπει να είναι αγώνες κοινοί, εκεί όπου χτυπάει ο παλμός κάθε αντίστασης.
Γι’ αυτό το λόγο, ο αγώνας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική μας αφορά όλους! Όχι μόνο γιατί η καταστροφή αγγίζει άμεσα την πόλη της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο γιατί ή αξιοθαύμαστη αντίσταση των κατοίκων της Χαλκιδικής βάζει εμπόδια στα σχέδια του ξένου κεφαλαίου σε όλη τη Β. Ελλάδα, αλλά και γιατί κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι αυτού του τόπου που κρατάει ψηλά το κεφάλι και αντιστέκεται είναι φάρος ελπίδας.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ 400 ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ
    ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ