Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ στη δυτική Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου στους Αμπελόκηπους στη Δυτική Θεσσαλονίκη συνέλευση αγωνιστών της Λαϊκής Αντίστασης, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Συρία, το Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή και τον αντίκτυπο όλων αυτών στη χώρα μας.
Μέσα από μια πλούσια σε ομιλητές και γόνιμη συζήτηση αναδείχτηκε η κρίσιμη και επικίνδυνη για τους λαούς ανταγωνιστική στάση των ιμπεριαλιστών για παγκόσμια κυριαρχία, ο ρόλος των περιφερειακών δυνάμεων και ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πόλεμου, με ολέθριες επιπτώσεις.

Ακόμη εξετάστηκε και το πρόβλημα των προσφύγων και το περιεχόμενο της αγωνιστικής μας αλληλεγγύης, που θα αναδεικνύει τις αιτίες που γεννούνε τα κύματα των προσφύγων. Ακόμη και τη διεκδίκηση του δικαιώματος των προσφύγων για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ελεύθερη και ασφαλή διέλευση, άσυλο και έγγραφα. Ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Άξιο αναφοράς είναι ότι αγωνιστές της Λαϊκής Αντίστασης ήδη έχουν επισκεφτεί μαζικά το καταυλισμό προσφύγων Ειδομένης, όπου μαζί με την υλική βοήθεια, μοίρασαν προκήρυξη στην αγγλική και αραβική γλώσσα και ανάρτησαν πανό, παρά και ενάντια στις αρνήσεις της αστυνομίας και των ΜΚΟ.
Τέλος στα πλαίσια της εξελισσόμενης πανελλαδικής σχετικής καμπάνιας του Μαρτίου από τη Λαϊκής Αντίστασης, οργανώθηκαν για τις επόμενες δύο εβδομάδες οι πρώτες παρεμβάσεις και πικετοφορίες σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο, εργοτάξια της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, νεολαιΐστικα στέκια. Στα μισά του μήνα σε νέα συνέλευση θα πραγματοποιηθεί απολογισμός των παρεμβάσεων και ο προγραμματισμός του δεύτερου δεκαήμερου του Μαρτίου.