Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Διεθνιστική - αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση στα Χανιά

ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΗΠΑ - Ε.Ε. και ΡΩΣΙΑ αξιοποιούν την προσωρινή ανακωχή του πολέμου τους στη Συρία για να ανασυνταχτούν και ουσιαστικά παρότι μιλούν για ειρήνη προετοιμάζουν το μεγαλύτερο πόλεμο.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση τους ωθεί συνεχώς η γενικευμένη, βαθειά κρίση του συστήματος της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας. Σε παγκόσμια κλίμακα η βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου στους λαούς συναντιέται με την ένταση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που γεννά τους συνεχείς καταστροφικούς πολέμους με τα καραβάνια των προσφύγων να αποκαλύπτουν μια μονάχα πλευρά του δράματος των λαών. Φτώχεια, ανεργία, φασισμός, πόλεμος και προσφυγιά είναι η πραγματικότητα που μας ζητούν να αποδεχτούμε για να αποφύγουμε λέει τα χειρότερα…

Όμως ποια είναι τα χειρότερα; Ο πόλεμος είναι ήδη στη χώρα μας, η οποία παρά την κυβερνητική υποκρισία παράλληλα με τα μνημόνια της φτώχειας μετατρέπεται συστηματικά σε φράκτη και σε πολεμικό ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Την ίδια ώρα που μια σειρά φυλακές προσφύγων σαν την κακόφημη Αμυγδαλέζα στήνονται σ’ όλη τη χώρα, οι βάσεις του θανάτου βρίσκονται για άλλη μια φορά σε έντονη δραστηριότητα και ο νατοϊκός στόλος καταλαμβάνει το Αιγαίο σε αντιπαράταξη με τις ρώσικες δυνάμεις. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με νέες βάσεις στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας και του Ιράκ και με το στόλο στο Αιγαίο, επιδιώκουν τη στρατιωτική αντιπαράταξη με τις ισχυρές ρώσικες δυνάμεις που επίσης ενισχύθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Συρία.

Να λοιπόν για ποια ανακωχή μιλάνε οι φονιάδες των λαών! Να που δεν κρύβεται πλέον η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, χωρίς να ξεχνάμε και τις σχέσεις με το κράτος του πολέμου, το Ισραήλ. Να γιατί οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και όχι μόνο αντιμετωπίζουν και τα θύματα του πολέμου τους, τους πρόσφυγες, σαν αναλώσιμους…

Η αλληλεγγύη του λαού μας στους πρόσφυγες πηγάζει από τη δικιά του ιστορία των πολέμων, της προσφυγιάς και των κάθε λογής ωμών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, καθώς και από το παρόν των βάρβαρων μνημονίων της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Μπορεί και πρέπει αυτή η αλληλεγγύη να πολιτικοποιηθεί παραπέρα και να γίνει ουσιαστική συμβολή στη συγκρότηση μετώπου πάλης των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τους κάθε λογής ντόπιους υπηρέτες του.

Να ξεκινήσουμε λοιπόν να εναντιωνόμαστε αγωνιστικά σε κάθε λογής φράχτες και στη φασιστικοποίηση της πολιτικής ενάντια στους πρόσφυγες και ακόμη πιο μαχητικά και αποφασιστικά ενάντια στην παρουσία του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο και τη χρήση των βάσεων που υπηρετούν σχεδιασμούς για ακόμη μεγαλύτερους πολέμους.

Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ουκρανία, Υεμένη, Συρία είναι ο τραγικός κατάλογος καταστροφής των ιμπεριαλιστών που δε θα σταματήσουν αν δεν βρουν κάποια στιγμή απέναντί τους το μέτωπο πάλης των λαών. Οι λαοί μπορούν να νικήσουν και θα νικήσουν. Όμως τίποτα δε θα γίνει καλύτερο όσο καθυστερεί η προσπάθεια μαζικής αντίστασης στη γενικευμένη ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Διεθνιστική - αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση με συμμετοχή τούρκου αγωνιστή του PARTIZAN την ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΡΤΗ στις 7.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Χανιά 8-3-016