Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΧΑΝΙΑ: εκδήλωση για τους πρόσφυγες την Τετάρτη 6/4 και αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πορεία την Κυριακή 10/4

Κάτω η πολιτική των μνημονίων
Έξω ο νατοϊκός στόλος απ’ το Αιγαίο
Έξω οι βάσεις του θανάτου

Ζούμε ήδη τις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της φασιστικοποίησης και του πολέμου. Το κουαρτέτο της ιμπεριαλιστικής επιτροπείας απειλεί το λαό μας με τα χειρότερα ένα παραπάνω όσο οξύνεται η κόντρα ΗΠΑ- Ε.Ε. Ακόμη πιο άγρια και γενικευμένη είναι η κόντρα μεταξύ των ιμπεριαλιστών της Δύσης και της Ρωσίας. Το μακελειό και η καταστροφή σε Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ουκρανία και τώρα στη Συρία, έχει να κάνει ακριβώς μ’ αυτές τις συγκρούσεις των ιμπεριαλιστών φονιάδων των λαών.
Παρότι τις τελευταίες βδομάδες ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑ μιλάνε για ανακωχή στη Συρία και ειρήνη, στην ουσία ετοιμάζουν το μεγαλύτερο πόλεμο. Από τη Βόρεια Θάλασσα και την Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή, ΗΠΑ- ΝΑΤΟ από τη μια και ΡΩΣΙΑ από την άλλη βρίσκονται σε διαρκή γεωπολιτική σύγκρουση με τεράστιους κινδύνους για τους λαούς. Η πραγματικότητα του προσφυγικού δράματος είναι μια πλευρά μονάχα της φρίκης που απλώνεται με τους διαρκείς πολέμους που γεννά η ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Η κυβέρνηση και το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού συνυπέγραψαν τη βάρβαρη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας που φράζει το δρόμο διαφυγής για την προσφυγιά και επιτρέπει την είσοδο σε τόσους όσους χρειάζονται για στυγνή εκμετάλλευση. Τι άλλο να περιμένει κανείς από τους φονιάδες και ληστές των λαών;
Την ίδια ώρα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ συνυπέγραψαν την εγκατάσταση του Νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο αποδεχόμενοι το γκριζάρισμα των συνόρων και εμπλέκοντας τη χώρα ακόμη πιο βαθειά στη σύγκρουση και τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Σ’ αυτό το πλαίσιο λειτουργεί και το «διαμάντι του ΝΑΤΟ» όπως χαρακτηρίστηκε η βάση του θανάτου, της Σούδας. Ο κόλπος της Σούδας και το Ακρωτήρι είναι το πιο δραστήριο ορμητήριο του ιμπεριαλιστικού πολέμου διαρκείας που έχουν εξαπολύσει ΗΠΑ- ΝΑΤΟ σε μια σειρά χώρες της γύρω περιοχής.
Ένα ισχυρό αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο πάλης των λαών είναι αναγκαίο όσο ποτέ. Η συμβολή στη συγκρότησή του μας αφορά άμεσα και αποτελεί το αναγκαίο βήμα της πραγματικής λαϊκής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Αλληλεγγύης που προσφέρει ο λαός μας κόντρα στην πολιτική της φασιστικοποίησης και της στυγνής βαρβαρότητας και του ντόπιου συστήματος που στήνει ξανά Αμυγδαλέζες και ευλογεί τους φράχτες για να κατευνάσει την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.
Η σύγκρουση με την πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που αναπαράγουν και βαθαίνουν οι ντόπιοι δυνάστες του λαού για να κάθονται στο σβέρκο του είναι ανάγκη από κάθε άποψη για τον κόσμο της δουλειάς και της νεολαίας στον τόπο μας. Η βάση της Σούδας είναι σύμβολο και ισχυρός χαλκάς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, αποτελεί καρκίνο για τον τόπο μας και μας εμπλέκει στον πόλεμο.
Διαδηλώνοντας ενάντια στις Βάσεις δηλώνουμε πως είμαστε
με την Ειρήνη και τους λαούς και όχι με τους φονιάδες των λαών!!!

Εκδήλωση – συζήτηση Τετάρτη 6 Απρίλη στις 7.30μ.μ. Εργατικό Κέντρο 
(προβολή ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες)

ΟΛΟΙ την Κυριακή 10 Απρίλη 12μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς
για διαδήλωση στο κέντρο της πόλης και μετά στη Βάση στο Ακρωτήρι.

Πρωτοβουλία Αντίστασης

ΧΑΝΙΑ 4-4-016