Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Άγιοι Ανάργυροι: Αντιπολεμική παρέμβαση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Παρέμβαση της "Πρωτοβουλίας αγώνα ενάντια σε πολέμους επεμβάσεις και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες" πραγματοποιήθηκε στους Αγίους Αναργύρους το Σάββατο το πρωί. Οι οργανώσεις και οι αγωνιστές που τη συγκροτούν συγκεντρώθηκαν αρχικά τη πλατεία των Αγίων Αναργύρων όπου διάβαζαν τη προκύρηξή τους και καλούσαν το λαό των Αγίων Αναργύρων να εκφράσει αγωνιστικά την αντίθεσή τους στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που προκαλούν τη προσφυγιά. Να παλέψει για τη μη εμπλοκή της χώρας σε αυτές τις επεμβάσεις, είτε έμμεσα είτε άμεσα, να δείξει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες απαιτώντας αξιοπρεπείς συνθήκες παραμονής στη χώρα και να στραφεί ενάντια στον κοινό, με τους πρόσφυγες, αντίπαλό του.
Τους ιμπεριαλιστές Ευρώπης και Αμερικής που μετακυλύουν τη κρίση τους σε χώρες σαν την Ελλάδα, που προκαλούν πολέμους πολύ κοντά στη περιοχή μας θέτοντας σε κίνδυνο και τη χώρα μας αλλά να στραφεί και ενάντια στις κυβερνήσεις που ακολουθούν πιστά τις επιταγές τους σέρνοντας στη φτώχια και τον ίδιο μας το λαό.
Μετά από μιας ώρας παραμονή στη πλατεία πραγματοποιήθηκε μιας μικρή πορεία προς τις γραμμές του τρένου (στο πεζόδρομο πάνω από αυτές) όπου και εκεί παρέμειναν για λίγο φωνάζοντας τα συνθήματά τους.
Την προηγούμενη μέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - συζήτηση στον "Πευκώνα".
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετείχε με δικό της πανό και υλικά έχοντας πραγματοποιήσει και δικό της κάλεσμα για την παρέμβαση, ενω πανό είχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάτοικοι της περιοχής.