Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ της
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων)
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΗ 11:30 π.μ.

Παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να ζουν κάτω από ασύλληπτες συνθήκες απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής στον Σκαραμαγκά, στη Μαλακάσα, στο Σχιστό, στο Ελληνικό κ.α..
Η κυβέρνηση στιβάζει σε κέντρα και στρατόπεδα τους τους πρόσφυγες αδιαφορώντας για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και ανεξάρτητα αν δεν πληρούνται βασικές προϋποθέσεις ανθρώπινης διαβίωσης, καταδικάζοντας καθημερινά δεκάδες χιλιάδες να δίνουν μάχη επιβίωσης με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Η απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, όπως τελικά διαμορφώθηκε από τη συμφωνία-ταφόπλακα μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας (που προσυπόγραψε και η ελληνική πλευρά) εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπων στην Ελλάδα, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν προς τις χώρες προορισμού, νομιμοποιώντας τις παράνομες μαζικές «επαναπροωθήσεις» στην Τουρκία. Να καταγγείλουμε το συνεχιζόμενο εγκλημα και να εκδηλωθεί πλατιά, σ’ όλη τη χώρα, ένα μαζικό αντιπολεμικό-αντιμπεριαλιστικό κίνημα για να σταματήσει το ματοκύλισμα στη Συρία, να σταματήσουν οι επεμβάσεις και οι βομβαρδισμοί. Για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να ξαναγυρίσουν ασφαλείς στην πατρίδα τους και να πάρουν τη ζωή στα δικά τους χέρια! Γιατί οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
Καλούμε οργανώσεις και συλλογικότητες, σωματεία και επιτροπές κατοίκων, το λαό της περιοχής, να συμμετέχουν στην:

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης
στο στρατόπεδο του Σκαραμαγκά
Σάββατο 21 Μάη, 10:30 πμ
(«Περίπτερο» Εθνικής Οδού - Σκαραμαγκάς)

Η αλληλεγγύη μας να μη γίνει ξέπλυμα της ντροπής τους!
Όσο δεν παλεύουμε ενάντια στις αιτίες, το αποτέλεσμα θα γίνεται όλο και χειρότερο!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

17.5.2016