Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Χανιά: Μαζική εξόρμηση καταγγελίας της κλιμακούμενης αντιλαϊκής επίθεσης

Μαζική εξόρμηση καταγγελίας της κλιμακούμενης αντιλαϊκής επίθεσης όπως αυτή εκφράζεται με το νέο πακέτο μέτρων και το μνημόνιο διαρκείας πραγματοποίησε, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην πλατεία της Αγοράς, η Πρωτοβουλία Αντίστασης την Παρασκευή 20-5.
Ταυτόχρονα καταγγέλλονταν με προκήρυξη και τηλεβόα η υπονόμευση των λαϊκών αντιστάσεων που εκδηλώθηκαν δυναμικά το Φλεβάρη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ, που αποθρασύνει τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Παρά το γεγονός ότι ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλέστηκαν για κοινή εξόρμηση-πικετοφορία δε συμμετείχαν, η παρέμβαση έγινε με αποφασιστικότητα δίνοντας για άλλη μια φορά μια αγωνιστική νότα στην πόλη κόντρα στην αδράνεια που έχουν επιβάλλει ρεφορμιστές και εργατοπατέρες.
Είχε προηγηθεί την Πέμπτη 19-5 η ανοικτή σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης όπου έγινε διεξοδική συζήτηση για τη συγκυρία και τα καθήκοντα των δυνάμεων που θέλουν να υπηρετήσουν τη λαϊκή Αντίσταση.
Κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς η επίμονη και συνεχής παρουσία της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στην πόλη εγγράφει παρακαταθήκες στη γραμμή της αδιαπραγμάτευτης πάλης με το σύστημα της βαρβαρότητας.