Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου Truman

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΛΕΙ κάθε δημοκράτη και συλλογικότητα την Πέμπτη 23 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για να καταγγείλουμε τη νέα προκλητική παρουσία του 6ου στόλου στην πόλη μας. Γιατί ο λαός και οι αγώνες του δεν εξαγοράζονται με τα ματωμένα δολάρια των δολοφόνων.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!
ΕΞΩ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ TRUMAN ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ!

Χανιώτες, Χανιώτισσες
Εδώ και 2 μέρες το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS HARRY S TRUMAN (CVN 75) βρίσκεται με άλλα 3 πλοία των ΗΠΑ στον κόλπο της Σούδας. Τα 6000 (όπως γράφτηκε στον τύπο) μέλη του πληρώματος ήρθαν για ξεκούραση!!! και αναψυχή!!! Η παρουσία τους στην πόλη ήρθε να μας θυμίσει για άλλη μια ακόμη φορά πως ονειρεύονται οι ιμπεριαλιστές ,αλλά και οι ντόπιοι «άρχοντες» να αξιοποιήσουν τις ομορφιές του τόπου μας. Φαίνεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης Βουλγαράκης ενθουσιάστηκε από την είδηση του ερχομού του αεροπλανοφόρου που του ανακοίνωσε ο διοικητής της αμερικάνικης βάσης και του έδωσε και αναμνηστικό από τη Μάχη της Κρήτης!!!! για την «προσφορά που κάνουν στον τόπο».Να γίνουμε δηλαδή υπηρέτες των κάθε λογής ράμπο και η πόλη να μετατραπεί σε νέα Τρούμπα. Γιατί το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο, όπως και όλα τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία που καταπλέουν πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα στον κόλπο της Σούδας δεν είναι κρουαζιερόπλοια. ΄Εχουν επιχειρησιακές αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου, του Περσικού Κόλπου και αλλού.
Ανησυχούμε ιδιαίτερα γιατί:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική που ακολουθεί παρέχει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και βάζει πλάτη στην υλοποίηση των επικίνδυνων σχεδίων από την κεντρική Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα.
-Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των φονιάδων.
-Εμπλέκει το λαό μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς με άξονα το Αιγαίο και τους ενδοϊμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
-Με πρόσχημα την τρομοκρατία και τους τζιχαντιστές μετατρέπει τη Σούδα σε «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Το Νατοϊκό Κέντρο Ναυτικής αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), που λειτουργεί στη Σούδα, είναι το πρώτο νατοϊκό κέντρο που έλαβε την υψηλότερη πιστοποίηση της λυκοσυμμαχίας και έχει χαρακτηριστεί το «διαμάντι του ΝΑΤΟ».
-Η συμμετοχή των ΗΠΑ στη νατοϊκή δύναμη που έχει εγκατασταθεί στο Αιγαίο με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης με πρόσχημα το προσφυγικό, μαζί με τις δυνάμεις που διαθέτουν στη Μαύρη Θάλασσα και στην ανατολική Μεσόγειο τους δίνουν τη δυνατότητα να έχουν απλωμένες δυνάμεις σε όλη τη διαδρομή των ρωσικών πλοίων με ρότα τη Συρία.
Ο ίδιος ο Καμμένος, που πριν λίγο καιρό καλούσε τους ιμπεριαλιστές να εγκαταστήσουν και νέα βάση στη χώρα, σήμερα μας διαβεβαιώνει ότι: «Η κύρια βάση του ΝΑΤΟ στην περιοχή είναι η Σούδα που τους επόμενους μήνες θα ενισχυθεί και παραπέρα και αυτό που ζητάμε από τους συμμάχους είναι η Σούδα να είναι το επίκεντρο του πλέγματος ασφαλείας στην περιοχή από τη Σικελία έως την ανατολική Μεσόγειο»!
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο:
► που το ΝΑΤΟ διευρύνει την παρουσία του στην ανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο στον ανταγωνισμό του με τη Ρωσία.
► που η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία αυξάνονται.
► που οι στρατιωτικές ασκήσεις ετοιμότητας διαδέχονται η μία την άλλη.
Αντίστοιχα βέβαια γυμνάσια διεξάγουν και οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή της Κριμαίας και της Μαύρης Θάλασσας.
Σ’ ένα τέτοιο πυρακτωμένο τοπίο:
► που το θερμόμετρο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανεβαίνει.
► που οι πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία συνεχίζονται.
► που μια σειρά χώρες, όπως Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ουκρανία, Αίγυπτος, Λιβύη, Παλαιστίνη μετρούν τις πληγές τους από την ιμπεριαλιστική θηριωδία.
► που οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της Τουρκίας ενάντια στους Κούρδους βρίσκονται σε εξέλιξη,
Η πολιτική εξάρτησης που ακολουθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό της άρχουσας τάξης και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του συστήματος, εναπόθεσης των λεγόμενων εθνικών θεμάτων (ελληνοτουρκικές διαφορές, Κυπριακό κλπ) στην ευχέρεια των ιμπεριαλιστών, όχι μόνο δεν διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα , αλλά είναι μια πολιτική επικίνδυνη για το λαό. Γιατί κινδυνεύουμε πραγματικά να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους.
Η μόνη διέξοδος για το λαό μας και για τους λαούς της γύρω περιοχής είναι να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Να δυναμώσει η φιλία των λαών. Να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και της εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Για να φύγουν οι ξένες βάσεις απ’ τον τόπο μας. Χανιά, 22-06-2016

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ