Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο τύπου-κάλεσμα σε διαδήλωση στη Ξάνθη στις 20 Οκτώβρη

Την Τετάρτη 12 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ Ξάνθης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για το θέμα στις 20/10.

Διαπιστώθηκε ότι:
  • Οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί οξύνονται στην ευρύτερη περιοχή, κλιμακώνονται οι πολεμικές συγκρούσεις και συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές.
  • Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη διαχείριση του προβλήματος, με την υιοθέτηση των αντιμεταναστευτικών πολιτικών της ΕΕ και την αποδοχή της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.
  • Δίνεται έτσι χώρος σε ρατσιστικές-φασιστικές απόψεις, που στοχοποιούν τους πρόσφυγες σαν πηγή των δεινών του λαού μας, συγκαλύπτοντας τους οι πραγματικούς, κοινούς υπαίτιους των προβλημάτων μας.
  • Είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός πλατιού αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που θα παλεύει για το σταμάτημα των πολέμων και το διώξιμο των ιμπεριαλιστών φονιάδων από τη χώρα και όλη την περιοχή. Για να σταματήσει η σφαγή λαών και η καταστροφή χωρών, για να πάψει η χώρα μας να είναι ορμητήριο αυτής της σφαγής και ο λαός μας υποψήφιο θύμα της ιμπεριαλιστικής πολεμικής επέλασης.
  • Είναι αναγκαίοι οι κοινοί αγώνες ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, σίτισης, στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αγώνες που θα διεκδικούν νομιμοποιητικά χαρτιά και άσυλο, δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, στη δουλειά, στη μόρφωση. Στις συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που ζει ο λαός μας, ότι χειρότερο έχει να κάνει για τα δικά του συμφέροντα, είναι να συνταχτεί με το τσάκισμα των δικαιωμάτων των κατατρεγμένων προσφύγων!
Ύστερα από τα παραπάνω η σύσκεψη αποφάσισε να διοργανώσει αντιπολεμική, αντιϊμπεριαλιστική, αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Πέμπτη 20/10/2016, στις 6 μμ στην κεντρική πλατεία.

Καλούμε μαζικούς φορείς, σωματεία και συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες του κινήματος, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ. ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-ΕΕ! ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ–ΕΕ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ε.Ε. – ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ. ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


ΥΓ. Το κάλεσμα στη σύσκεψη υπήρξε και προς άλλες οργανώσεις, συλλογικότητες, συνδικαλιστικά σχήματα, που σε πρώτη φάση δεν ανταποκρίθηκαν, χωρίς όμως να αποκλείουν τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση. Μένει ανοιχτή από μεριάς των διοργανωτών η πρόσκληση, και θα κυκλοφορήσει σχετική αφίσα με τους συμμετέχοντες τις επόμενες μέρες.