Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Αλληλεγγύη! Μαζικοποίηση! Κλιμάκωση! Ο αγώνας της Χαλκιδικής ενάντια στην πολυεθνική του θανάτου, θα νικήσει!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά λαϊκά προβλήματα, αφού πρώτα πραγματοποίησε ένα απίστευτο εμπαιγμό του κινήματος και των προσδοκιών του, συναινεί στην εξέλιξη της λεγόμενης επένδυσης και της καταστροφής που ήδη συντελείται στην περιοχή. Περιφρουρεί τις εργασίες της εταιρίας, δίνει άδειες και εγκρίσεις ενώ συνεχίζει την παραπλάνηση με σκοπό τον αφοπλισμό του κινήματος των κατοίκων. Στην ουσία, πέρα από φραστικές διαφοροποιήσεις, συνεχίζει την ίδια πολιτική που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες έφεραν την Ελντοράντο στην Χαλκιδική και τις έδωσαν χάρισμα τον ορυκτό πλούτο της.
Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής, όπως είχαμε επισημάνει εξαρχής, είχε να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες, στην κυριολεξία “θεούς και δαίμονες”. Δίπλα στην καναδέζικη πολυεθνική συνασπίστηκαν όχι μόνο εξωτερικοί ιμπεριαλιστικοί παράγοντες που θέλουν να κρατούν
την χώρα και τον λαό κάτω από τον ζυγό της υποτέλειας και της εξάρτησης . Αλλά και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό, τα ηγεμονικά ΜΜΕ και φυσικά το ίδιο το ελληνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, το οποίο συνεταιρίζεται με τα ξένα αρπακτικά. Τα προσφέρει υποστήριξη και συνεργασία με αντίτιμο ένα κομμάτι από τα κέρδη που θα προέλθουν από την καταστροφή και την εκμετάλλευση φύσης και ανθρώπων. Όλοι αυτοί ξέρουν καλά πως μια νίκη του κινήματος θα έχει ευρύτερη απήχηση και σημασία. Θα επιδράσει θετικά σε όλα τα λαϊκά κινήματα αντίστασης και θα λειτουργήσει σαν παράδειγμα. Γι αυτό και έχουν μετατρέψει τις Σκουριές σε σύμβολο της πολιτικής λεηλασίας της χώρας από το ξένο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο που υποκριτικά ονομάζουν “ανάπτυξη”!

Ο αγώνας της Χαλκιδικής για την γη, την ελευθερία και την ανεξαρτησία είναι ένας αγώνας όλου του λαού μας. Πρέπει να γίνει σύμβολο της πάλης ενάντια στα ξένα αρπακτικά! Ο αγώνας αυτός που μέχρι τώρα εμπόδισε το προχώρημα των σχεδίων της πολυεθνικής, συσπείρωσε ευρύτερο κόσμο και κινητοποίησε ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί.
Να προσπεράσει απογοητεύσεις και αυταπάτες και να στηριχτεί στην μοναδική ανεξάντλητη πηγή δύναμης των κινημάτων. Στην βάση, στους κατοίκους της περιοχής και όλης της Χαλκιδικής.
Να αναγεννηθούν και να πολλαπλασιαστούν οι επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης στην Χαλκιδική και σε όλη την Ελλάδα.
Να συνδεθεί ο αγώνας με τα ευρύτερα λαϊκά προβλήματα. Με τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της χώρας, του φυσικού πλούτου της και της δημόσιας περιουσίας.
Να αγκαλιαστεί από όλους τους εργαζόμενους και την νεολαία που δεν θέλουν να ζουν σε μια χώρα που το νερό, το ηλεκτρικό, τους δρόμους, τα λιμάνια, τον ορυκτό πλούτο, την ζωή ολόκληρη θα την διαφεντεύουν οι ξένοι, οι πολυεθνικές και Έλληνες πλουτοκράτες συνεργάτες τους.

• Έξω η πολυεθνική του θανάτου από την Χαλκιδική!
• Να σταματήσουν οι διώξεις και οι δίκες!
• Αλληλεγγύη - Συστράτευση στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής!

www.la-aas.blogspot.gr, email: l.a.a.a.synergasia@gmail.com Θεσσαλονίκη 30-9-2016