Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Σάμος: Ανοιχτό γράμμα-κάλεσμα στους πρόσφυγες

Αδέλφια μας πρόσφυγες,
Ξέρουμε καλά ότι είστε κατατρεγμένοι. Θύματα ενός πολέμου και μιας λεηλασίας που ρήμαξε τη χώρα σας, τη γειτονιά σας και το σπιτικό σας. Θύματα της επιδρομής των μεγάλων και μικρότερων φονιάδων και ληστών. Αυτών που διαφεντεύουν τον πλανήτη και το συμφέρον τους βρίσκεται στην αιματοχυσία των λαών, στην ακόμα μεγαλύτερη καταλήστευση τους.

Αδέλφια μας πρόσφυγες,
Ξέρουμε καλά ότι η κυβέρνηση της χώρας μας και η ΕΕ σας αντιμετωπίζουν σαν περισσεύματα ενός φονικού που πρέπει να κρυφτούν ή και να εξαφανιστούν. Δεν αναγνωρίζουν κανένα από τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά σας. Δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα σας να έχετε παρόν αλλά ούτε και μέλλον. Βρίσκεστε μήνες κιόλας ουσιαστικά φυλακισμένοι σε άθλιες συνθήκες. Βρίσκεστε όμως και δίπλα σε έναν λαό που και αυτός χάνει μέρα με τη μέρα αυτά που εσάς ήδη σας τα στέρησαν. Το δικαίωμα στη δουλειά, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στη στέγαση, στη μόρφωση. Το δικαίωμα του στην ελευθερία, το δικαίωμα του στην ειρηνική και αδελφική συμβίωση με όλους τους λαούς της περιοχής. Γιατί η χώρα μας έχει γίνει ορμητήριο του πολέμου των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ, των ιμπεριαλιστών της ΕΕ. Είναι μπλεγμένη στις αντιθέσεις όλων αυτών και στον πολεμικό τους καυγά με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό. Και ενώ είναι ήδη θύμα της λεηλασίας των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι και υποψήφιο θύμα των πολέμων τους.


Αδέλφια μας πρόσφυγες,
Οι δυνάστες μας και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν απειλούν τις χώρες και τους λαούς της περιοχής με ακόμα μεγαλύτερο όλεθρο. Και όταν δεν μας απειλούν μας τάζουν. Μας τάζουν μια ζωή σκλαβωμένη, χωρίς δικαιώματα, μια ζωή δούλου για μας και τα παιδιά μας.

Αδέλφια μας πρόσφυγες
Έχουμε κοινά δικαιώματα. Έχουμε κοινούς εχθρούς. Η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση και ο πόλεμος μας ενώνουν. Μας ενώνουν απέναντι σε όλους τους ξένους και ντόπιους δυνάστες μας. Οι κυρίαρχοι, οι ιμπεριαλιστές, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να μας χωρίσουν. Οι φασίστες και οι ρατσιστές που είναι υπηρέτες των κυρίαρχων, θέλουν να βλέπουμε σαν εχθρό ο ένας τον άλλον. Θέλουν να μας έχουν έτοιμους ακόμα και για μια αλληλοσφαγή. Όχι μόνο το λαό μας με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά όλους τους λαούς της περιοχής.

Αδέλφια μας πρόσφυγες
Για τα κοινά μας δικαιώματα χρειαζόμαστε κοινή πάλη! Να διεκδικήσουμε μαζί αυτά που μας στερεί η πολιτική της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων και Αμερικάνων αφεντικών της. Δεν είναι η ζωή σας και η ζωή μας έκτακτο γεγονός για να μας ελεούν με έκτακτα κονδύλια οι ανεπίσημες μορφές του κράτους και της ΕΕ. Απαιτούμε δουλειά, σπίτι, ανθρώπινες συνθήκες ζωής, σχολείο για όλα τα παιδιά, ελευθερίες, ταξιδιωτικά έγγραφα για όλους! Δεν είμαστε κρέας για κανόνια, δεν είναι οι χώρες μας χωράφια πολέμου των ιμπεριαλιστών. Απαιτούμε και παλεύουμε να τους διώξουμε από τις χώρες μας, διεκδικούμε έναν κόσμο ειρήνης, χωρίς βαρβαρότητα και εκμετάλλευση!

Αδέλφια μας πρόσφυγες
Σε αυτή την κοινή πάλη χρειάζεται να ενωθούμε. Σε αυτήν την πάλη για το κάθε μικρό και μεγάλο μας πρόβλημα να μάθουμε ο ένας τον άλλον, να στηρίξουμε όλοι μας ,όλους μας. Αυτός είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας των κατατρεγμένων και των λαών. Ο δρόμος που μας ξεχωρίζει από την αποκτήνωση και την ανθρωποφαγία που θέλουν να μας επιβάλλουν το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός. Ο δρόμος που οι λαοί κατακτούν τα δικαιώματα τους και το μέλλον τους!