Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών γεννούν την προσφυγιά! Ο δρόμος της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αντιιμπεριαλιστικής πάλης μοναδική διέξοδος για Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες!

Εργαζόμενοι/-ες, άνεργοι/-ες, νέοι/-ες,
Τη στιγμή αυτή βρίσκονται - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- στη χώρα μας 60.000 πρόσφυγες (άνδρες, γυναίκες και παιδιά), που ξεριζώθηκαν απ΄ τις πατρίδες τους λόγω της δολοφονικής και εκμεταλλευτικής πολιτικής των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του πλανήτη (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) και των πολέμων που φέρνουν. Των δυνάμεων δηλαδή που ευθύνονται -μαζί με τις κάθε είδους άρχουσες τάξεις- για όλα τα δεινά των λαών. Δεινά που βιώνουμε και στη χώρα μας με την επίθεση και τα μνημόνια της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και με την αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή κυριαρχία.


Οι πρόσφυγες αυτοί, οι οποίοι προέρχονται κύρια απ΄ τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, είχαν ως επιδίωξη να βρεθούν στην Ευρώπη (κύρια στη Γερμανία) για να ζήσουν και να δουλέψουν. Αυτό έλεγε και η ντόπια άρχουσα τάξη όταν εκδηλώθηκε έντονα το προσφυγικό κύμα στη χώρα μας, πασχίζοντας να μη «φορτωθεί το πρόβλημα», κάτι που εξέφρασε τότε και η κυβέρνηση -της δήθεν «πρώτης φοράς Αριστερά» -ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην πορεία φάνηκε ότι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές δεν επιθυμούν τους πρόσφυγες στα σκλαβοπάζαρά τους, σε αυτή τη φάση της οξυμένης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Αυτό φάνηκε και από την κινητοποίηση του ΝΑΤΟ, που έστειλε δυνάμεις στο Αιγαίο για να "ελέγχονται" οι προσφυγικές ροές αλλά και για να εξυπηρετηθούν στην πλάτη του προσφυγικού προβλήματος και ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι στρατιωτικές αντιπαραθέσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ με τη Ρωσία στη Μέση Ανατολή. Με την αντι-προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του προηγούμενου Μάρτη, που αποδέχθηκε και εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,με μια σειρά ακόμα αντιπροσφυγικές κινήσεις που κάλυψε η ΕΕ (ύψωμα φρακτών σε σύνορα κρατών της ΕΕ κλπ.), με την ενδυνάμωση των ακροδεξιών και ρατσιστικών δυνάμεων στην ΕΕ, οι πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν και βρίσκονται πλέον στη χώρα μας όπου μένουν στοιβαγμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα λεγόμενα «hot spots», ζουν σε άθλιες συνθήκες στέγασης και σίτισης, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς το μαρτύριο τους αυτό να φαίνεται να έχει τέλος. Αυτή η κατάσταση της φυλάκισης, της εξαθλίωσης και της περιθωριοποίησής τους γεννά μια σειρά προβλήματα και αντιθέσεις, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους Έλληνες. Αντιθέσεις και προβλήματα που ο λαός μας με δυσκολία μπορεί να αντιμετωπίσει. Πρώτον, γιατί χειροτερεύει η κατάσταση που βιώνει από τη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές και εφαρμόζει η κυβέρνηση. Πολιτική φτώχειας, ανεργίας, φορομπηξίας και ισοπέδωσης δικαιωμάτων. Και, δεύτερον, γιατί το εργατολαϊκό κίνημα στη χώρα μας είναι αποσυγκροτημένο και γι' αυτό αδύναμο να προβάλλει και να υποστηρίξει την κατεύθυνση της αλληλεγγύης, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων Ελλήνων και προσφύγων, της κοινής διεκδίκησης απέναντι στους κοινούς εχθρούς.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες παρατηρούμε διάφορες εθνικιστικές και ρατσιστικές εκδηλώσεις σε περιοχές της χώρας (Ωραιόκαστρο, Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος) στις οποίες πρωτοστατούν παράγοντες των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και «τοπικές προσωπικότητες», ενώ δε λείπει η υποδαύλιση από ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα. Την ίδια στιγμή, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με την πολιτική της καταδικάζει τους πρόσφυγες στην εξαθλίωση και τροφοδοτεί τέτοια φαινόμενα, παρουσιάζει ένα υποκριτικό «αντιρατσιστικό» προσωπείο όσον αφορά την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία…

Ο λαός μας έχει δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την υλική του βοήθεια στους πρόσφυγες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, με τους οποίους όχι μόνο δεν έχει τίποτα να χωρίσει, αλλά έχει πολλά να μοιραστεί. Πρώτα και κύρια, τον αγώνα για μια ανθρώπινη ζωή.

Εργαζόμενοι/-ες, άνεργοι/-ες, νέοι/-ες,
Όπως η διέξοδος για εμάς βρίσκεται στο δρόμο της αντίστασης και της διεκδίκησης, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, στην ανεργία και τις απολύσεις, ενάντια στην καρατόμηση μισθών, μεροκάματων και συντάξεων, ενάντια στις μαύρες εργασιακές σχέσεις, για σχολεία και νοσοκομεία, για δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και ενάντια στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στη χρησιμοποίηση της χώρας μας σαν ορμητήριό τους, ανάλογη λογική και στάση πρέπει υπάρξει και στο προσφυγικό ζήτημα. Κι αυτό παρά και ενάντια στην προπαγάνδα που κάνουν τα ντόπια και ξένα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους, πως δήθεν «δεν αντέχει η οικονομία» κι ότι «όλα αυτά δεν είναι ρεαλιστικά». Ενάντια στην αντιδραστική πολιτική, στα ρατσιστικά και φασιστικά κηρύγματα που προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους πρόσφυγες ως υπαίτιους για τα δεινά του λαού μας.

Δίπλα στους αγώνες του ελληνικού λαού και των εργαζόμενων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο, να αναπτυχθεί κίνημα διεκδίκησης για τους πρόσφυγες και μετανάστες! Για ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για την παροχή ασύλου και νομιμοποιητικών εγγράφων, για το δικαίωμα στη δουλειά, στην εκπαίδευση, στην ελεύθερη μετακίνηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
ΚΟΙΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

9.10.2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ
ΠΕΜΠΤΗΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 6:00 μ.μ.
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-ΒΟΥΛΗ- ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΕ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ