Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση συνεδρίασης της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 31/10, η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Τη συνεδρίαση απασχόλησαν, πέρα απ’ τις αρκετά πυκνές και σοβαρές πολιτικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου (πολεμικό κλίμα, επικινδυνότητα κινήσεων των ιμπεριαλιστών στη διεθνή κατάσταση - εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας - ζητήματα επίθεσης στην εργατική τάξη και στο λαό - ερμηνεία και εκτιμήσεις πάνω στις εσωτερικές εξελίξεις, αντιθέσεις και ρευστότητα, δυνατότητες της διαχείρισης ΣΥΡΙΖΑ), ζητήματα κίνησης της Συνεργασίας - άμεσης και απώτερης - όσο και της λειτουργίας της.
Σε σχέση με τα άμεσα ζητήματα κίνησης συζητήθηκε η πρωτοβουλία για διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, ενόψει και της σύσκεψης της Τετάρτης 2/11, και η παρέμβαση στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Έγινε επίσης κι ένας πρώτος σύντομος απολογισμός της κίνησης της ΛΑ-ΑΑΣ για το προσφυγικό ζήτημα.
Εκτεταμένη ήταν η συζήτηση σχετικά με τη συνολικότερη κίνηση της Συνεργασίας και της λειτουργίας της, με πλευρές απολογισμού της για το τελευταίο διάστημα, απ’ το καλοκαίρι και ύστερα, καθώς και με ζητήματα που δημιουργήθηκαν και θέματα που τέθηκαν, γύρω από τα οποία εκφράστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις.
Κοινός παρονομαστής που εκδηλώθηκε απ΄ όλες τις τοποθετήσεις ήταν το μέλημα για το προχώρημα και την ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας και της παρέμβασης της Συνεργασίας στο κίνημα και στο λαό. Ζητήματα που πρέπει ν’ απασχολήσουν και μια πανελλαδική διαδικασία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, ο χρόνος πραγματοποίησης της οποίας θα οριστεί το επόμενο διάστημα.