Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΗ στις 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαβεβαιώνει, αλλά και οι λεγόμενοι «θεσμοί» αφήνουν να εννοηθεί, ότι η συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης» βρίσκεται στην τελική ευθεία. Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αν τελικά οι ιμπεριαλιστές, με δεδομένους τους ανταγωνισμούς τους, τελικά ανάψουν το πράσινο φως για το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης τις αμέσως επόμενες μέρες ή θα αφήσουν να κυλήσει κι άλλος χρόνος. Το σίγουρο είναι, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει ένα νέο πακέτο δυσβάστακτων μέτρων στις πλάτες του λαού που πλησιάζει τα 4 δις ευρώ και φυσικά δεν θα είναι το τελευταίο. Σ’ αυτό δεν έχουμε καμιά αμφιβολία.

Η κυβέρνηση, όλα τα κόμματα του συστήματος, ο ΣΕΒ και οι ιμπεριαλιστές, όλοι συναινούν, ότι οι «μεταρρυθμίσεις» θα πρέπει να επιταχυνθούν, γιατί έχουν καθυστερήσει!!

Καρατόμηση παραπέρα του αφορολόγητου μέχρι την οριστική κατάργηση του, περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, απελευθέρωση στην αγορά της ενέργειας με αιχμή τη ΔΕΗ, χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα (ομαδικές απολύσεις, ΣΣΕ, κλπ). Ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση για την εργατική τάξη και το λαό που έχει πειστεί πλέον ότι τα μνημόνια δεν έχουν τέλος. Που αντιλαμβάνεται ότι, όχι μόνο δεν έρχονται οι καλύτερες μέρες, αλλά κανένα ζήτημα δεν κλείνει οριστικά, είτε κλείσει η δεύτερη «αξιολόγηση» είτε όχι.

Η φτώχεια, η ανεργία, η φασιστικοποίηση, ο πόλεμος είναι στοιχεία της πολιτικής του καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος και αυτά θα εντείνονται, όσο θα αντιλαμβάνεται ότι ο αντίπαλος, οι εργαζόμενες μάζες, τα λαϊκά στρώματα δηλαδή είναι αδύναμες να αντισταθούν και να διεκδικήσουν οργανωμένα τα δικαιώματα τους.

Όμως απέναντι στο λαό και στα δικαιώματα του σήμερα, δεν βρίσκεται μόνο το σύστημα της εκμετάλλευσης και οι ιμπεριαλιστές, αλλά και η ίδια η συνδικαλιστική ηγεσία (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ). Μια ηγεσία που όχι μόνο είναι τροχοπέδη σε κάθε λαϊκό σκίρτημα, όχι μόνο δεν οργανώνει αγώνες, αλλά είναι ανοιχτά ταγμένη με τα μνημόνια και επίσημος συνομιλητής του ΣΕΒ και του ΔΝΤ. Το σίγουρο είναι, ότι όσο οι εργαζόμενοι καθυστερούν να ξεπεράσουν τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να αναλάβουν τις τύχες του αγώνα στα δικά τους χέρια οργανώνοντας το μέτωπο αντίστασης απέναντι στην επίθεση του συστήματος, τόσο τα πράγματα θα γίνονται και πιο δύσκολα γι αυτές.
Είναι επείγον, οι συλλογικότητες, οι αγωνιστές που αντιλαμβάνονται αυτή την ανάγκη, να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση . Σήμερα χρειάζονται αγώνες που θάχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για νίκες και όχι «αγώνες» εικονικοί ή επετειακοί για τη φωτογραφία.

Η κοινή δράση και η συμπόρευση που θα βάλει συγκεκριμένους στόχους μπορεί να ευνοήσει την κινητοποίηση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων.

Απέναντι λοιπόν στο νέο κύμα των αντεργατικών μέτρων οφείλουμε να αντιδράσουμε. Απευθύνουμε κάλεσμα σε οργανώσεις, συλλογικότητες, ανένταχτους αγωνιστές, για κοινή σύσκεψη-συζήτηση με σκοπό να συνδιοργανωθεί συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Απρίλη το απόγευμα.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ –ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Χανιά, 30-03-2017
Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ