Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! ΕΞΩ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

Η επελαύνουσα βαρβαρότητα είναι αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα για όλη την ανθρωπότητα, ακόμα και αν η σημερινή φάση του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου δημιουργεί ρευστότητα σε μια σειρά μέτωπα.

ΗΠΑ και Ρωσία, Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, Κίνα εξοπλίζονται ξανά σαν αστακοί, απειλούν με πυρηνικά, αναδιατάσσουν τις συμμαχίες τους και τελικά συγκρούονται καταστρέφοντας χώρες και μακελεύοντας λαούς. Ιδιαίτερα η κόντρα Δύσης-Ρωσίας σε όλο το τόξο από τη Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια μέχρι την Συρία και ευρύτερα τη Μέση Ανατολή έχει δώσει μόνο τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς,εκατομμύρια ξεριζωμένου πρόσφυγες και απειλεί με νέους μεγαλύτερους κύκλους αίματος τους λαούς.

Και ενώ ο πόλεμος έχει φτάσει για τα καλά στη πόρτα μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγει το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από τους προστάτες της ΗΠΑ-ΕΕ. Από τη μια φορτώνει το λαό με νέα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης μεγαλώνοντας τη φτώχεια. Από την άλλη δίνει τη χώρα για ορμητήριο του ΝΑΤΟ και δηλώνει διαθέσιμη για κάθε εκδούλευση ή ρόλο. Ο νατοϊκός στόλος βρίσκεται πλέον μόνιμα στο Αιγαίο. Οι αντιδραστικές συμμαχίες με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και με την χούντα της Αιγύπτου βαθαίνουν την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ, ενώ η ελληνική αστική τάξη κοντράρεται με τη τούρκικη για βρώμικους ρόλους στη περιοχή. Μεγαλώνουν έτσι οι πολεμικοί κίνδυνοι και υπονομεύεται η ειρήνη και η φιλία με του λαούς στη περιοχή.

Σε αυτά τα πλαίσια η βάση της Σούδας υπερλειτουργεί και συνεχώς μεγεθύνεται. Αεροπορική βάση, ραντάρ, εκτόξευση βολών Patriot, κέντρο εκπαίδευσης πρακτόρων,ελλιμενισμός κάθε λογής πολεμικού πλοίου και το μοναδικό σημείο που μπορούν να ανεφοδιαστούν τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα τους. Ήδη οι Αμερικανοί θέτουν θέμα αναβάθμισης της και φυσικά η ελληνική κυβέρνηση τρέχει να δώσει γη,αέρα και νερό στους προστάτες της! Είναι σταθερά το μεγαλύτερο στρατιωτικό ορμητήριο των Αμερικανών στη περιοχή με ενεργό δολοφονικό ρόλο σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Βάση διαμάντι για τους ιμπεριαλιστές, βάση του θανάτου για τους λαούς της περιοχής. Η βάση λοιπόν δεν διασφαλίζει την ειρήνη,αντίθετα όλο και πιο πολύ μας βάζει μέσα στο πόλεμο! Η ύπαρξη της αποτελεί πρόκληση για τα αντιπολεμικά αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του χανιώτικου λαού. Ακόμα περισσότερο που η πόλη μας όλο και πιο συχνά μετατρέπεται σε Τρούμπα για τα πληρώματα των δολοφονικών αεροπλανοφόρων τους! Ο χανιώτικος λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τα ματωμένα δολάρια τους, μόνο να δει τη ζωή του να υποβαθμίζεται όλο και πιο πολύ από τη γιγάντωση του καρκίνου της βάσης.

Είναι λοιπόν επιτακτικό ζητούμενο των καιρών να ξαναδυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα. Με τη κατεύθυνση της πραγματικής κοινής δράσης ανάμεσα σε αγωνιστές και συλλογικότητες που βλέπουν το ζήτημα της μαζικής λαϊκής κινητοποίησης ενάντια στη βάση.

Κόντρα στο κλίμα εξωραϊσμού και αποδοχής που δημιουργούν δήμαρχοι και περιφερειάρχες, να διαδηλώσουμε ξανά και ξανά ενάντια στη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο της μεγαλύτερης δολοφονικής μηχανής του πλανήτη. Ενάντια στη πολιτική της εξάρτησης που μπλέκει το λαό στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και φέρνει συνεχώς νέα δεινά. Ενάντια στον εθνικισμό και τον σωβινισμό που καλλιεργούν όχι μόνο η ακροδεξιά αλλά όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό να βροντοφωνάξουμε πως είμαστε με την φιλία και την αλληλεγγύη των λαών. Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σπέρνουν το θάνατο και απειλούν με γενικευμένο μακελειό όλη τη περιοχή να συμβάλουμε για να φτιαχτεί το μέτωπο πάλης των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το πόλεμο.

Όλοι στην ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ στη βάση της Σούδας Κυριακή 2/4.
Συγκέντρωση πλατεία Αγοράς 12:00

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ