Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση για τον απολυμένο εργαζόμενο από τη NAIL STATION

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!

Τις μέρες αυτές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γράφει νέες αντιλαϊκές και αντεργατικές σελίδες στα μνημόνια των ιμπεριαλιστών «δανειστών» της ΕΕ και του ΔΝΤ. Σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί και να προσαρμοστεί με τις απαιτήσεις τους, ετοιμάζεται να κατεβάσει ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων που θα μειώνουν παραπέρα τους μισθούς και τις συντάξεις, με την μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, ενώ το ασφαλιστικό ξαναμπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη για περαιτέρω πετσόκομμα δικαιωμάτων.

Παραπέρα, οι απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών από μια κυβέρνηση που υποτάσσεται στις επιταγές τους είναι ν΄ ακολουθήσουν και μέτρα που θ’ ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στην απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, που θα καταργούν ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία, με την αλλαγή του «συνδικαλιστικού νόμου».


Ταυτόχρονα στην καθημερινότητά μας, η απλήρωτη δουλειά, οι μισθοί πείνας, η εντατικοποίηση, η «μαύρη» εργασία, χωρίς ασφάλιση και δώρα, είναι στιγμιότυπα της εργασιακής ζούγκλας που βιώνει κάθε εργαζόμενος στις μέρες μας είτε δουλεύει σε «μικρό» είτε σε «μεγάλο» εργοδότη. Ο φόβος της απόλυσης και της ανεργίας, και η ουσιαστική υποταγή των επίσημων συνδικαλιστικών φορέων σ’ αυτή την κατάσταση, οδηγεί πολλές φορές σε λογικές «παραίτησης» από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και σε αποθράσυνση των απαιτήσεων των εργοδοτών και στην τρομοκρατία στο χώρο δουλειάς.

Σ’ αυτές τις συνθήκες αποκτά ιδιαίτερη σημασία η στήριξη και η αλληλεγγύη σε κάθε εργαζόμενο που ορθώνει το ανάστημά του και διεκδικεί τα δικαιώματά του!

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Π.Φ., απολυμένος από τη NAIL STATION στη Ν. Ιωνία, που αφού διεκδίκησε τα αυτονόητα (να μη δουλεύει «μαύρα», να αντιστοιχούν τα ένσημά του στις ώρες που δουλεύει και όχι στις μισές, να παίρνει τα δώρα και τα επιδόματα που αντιστοιχούν στη δουλειά του) βρέθηκε αντιμέτωπος με την απόλυση (χωρίς αποζημίωση) και μια εκδικητική αγωγή απ’ την πλευρά του εργοδότη με την οποία ζητά 210.000ευρώ ως «αποζημίωση» για τη δυσφήμησή του! Η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία δεν πρέπει να περάσει! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον εργαζόμενο Π.Φ. και απαιτούμε τη δικαίωσή του!

Η ενίσχυση κάθε «μικρού» και «μεγάλου» αγώνα από τη γειτονιά, το σωματείο, τους υπόλοιπους εργαζόμενους και άνεργους σπέρνει τις προϋποθέσεις για τη νίκη αυτού του αγώνα και δημιουργεί ευνοϊκότερους όρους αντίστασης στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνει το σύνολο των εργαζομένων.

Αντίσταση κι αγώνας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Να δικαιωθεί ο εργαζόμενος Π.Φ.!

1.4.2017